Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Llastra Punxeguda + Maya a la Tretze (Montserrat)

Normal a la Llastra Punxeguda + Maya a la Tretze (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal a la Llastra Punxeguda va ser oberta l’any 1953 per Josep Maria Torras i Joan Nubiola, i és una vieta ben curiosa, ja que arribes dalt d’una enorme llastra amb una bona caiguda cap a tot arreu. La tirada està totalment neta de material, però es pot protegir decentment amb friends i tricams. Hem aprofitat per sanejar una mica la roca, però tot i així cal anar al tanto, ja que no és gaire bona. El primer de corda ha fet l’inici de la tirada tal com marquen les ressenyes (entrant fent una diagonal per la dreta), però de segon hem pujat directe des de baix (V+/6a). Es una entrada més interessant que la original, i no és tant difícil com sembla des de baix.

Un cop dalt de la Llastra, podem seguir amunt per la Maya, que va ser oberta l’any 1978 per Vicenç Primo i J. Freixes. El material d’aquesta via està precari: 2 burins (un d’ells molt sortit) i 2 pitonisses amb el filferro petat. La pitonissa de més a l’esquerra està inservible, a la de la dreta sí que s’hi pot posar un mini cordino. Els primers metres els hem reforçat amb un parell de tricams i, enlloc de penjar-nos de la pitonissa, hem posat un universal, quedant així el pas ben protegit. Passat aquest tram delicat, la part de diedre és ben guapa!

Orientació

Oest

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Can Maçana anem a Agulles i pugem el Pas de les Portelles. Voregem la Portella Gran, passem pel costat del Dauet i baixem la canal entre la Miranda de la Portella i l’Agulla dels Tres. Anem cap a l’esquerra i la primera agulla que trobem és la Llastra Punxeguda.

Material

Friends fins al Camalot #4, tricams, 1 universal mitjà, 1 falqueta de fusta i 2 bagues llargues

Descens

Caminant pel darrera

Cordada

Carles Llovet, Manel Ramon i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar