Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Llastra Punxeguda + Maya a la Tretze (Montserrat)

Normal a la Llastra Punxeguda + Maya a la Tretze (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal a la Llastra Punxeguda va ser oberta l’any 1953 per Josep Maria Torras i Joan Nubiola, i és una vieta ben curiosa, ja que arribes dalt d’una enorme llastra. La via està totalment desequipada, però es pot protegir prou bé amb friends i tricams. Hem aprofitat per sanejar una mica la roca, però tot i així cal vigilar, ja que no és gaire bona. El primer de corda ha fet l’inici de la tirada tal com marquen les ressenyes (entrant fent una diagonal per la dreta), però de segon hem pujat directe des de baix (V+/6a). Es una entrada més interessant que la original, i no és tant difícil com sembla des de baix.

Un cop dalt de la Llastra, podem seguir amunt per la Maya, que va ser oberta l’any 1978 per Vicenç Primo i Joan Freixas. El material d’aquesta via està precari: 2 burins (un d’ells molt sortit) i 2 pitonisses amb el filferro petat. La pitonissa de més a l’esquerra està inservible, a la de la dreta sí que s’hi pot posar un petit cordino. Els primers metres els hem reforçat amb un parell de tricams i, enlloc de penjar-nos de la pitonissa, hem posat un universal, quedant així el pas ben protegit. Passat aquest tram delicat, la part de diedre és ben guapa!

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana pugem al Pas de les Portelles i anem a la dreta. Voregem la Portella Gran, passem pel costat del Dauet i baixem per la segona canal a mà dreta amb un ràpel d’uns 15 m des d’un arbre (actualment hi ha una corda fixa). Anem a l’esquerra i la primera agulla que trobem és la Llastra Punxeguda.

Material

Friends fins al Camalot #4, tricams, 1 universal mitjà, 1 falqueta de fusta i 2 bagues llargues

Descens

Caminant pel darrera

Cordada

Carles Llovet, Manel Ramon i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar