Inici EscaladesMontserratEcos Aresta Brucs a la Miranda de Can Jorba (Montserrat)

Aresta Brucs a la Miranda de Can Jorba (Montserrat)

per admin

L’Aresta Brucs a la Miranda de Can Jorba va ser oberta l’any 1968 per Josep Maria Torras i Joan Nubiola. Aquesta via comença al cim del Contrafort de la Miranda, de manera que per arribar-hi escalarem alguna de les vies que comencen a baix de tot, com per exemple la Sol Solet. La via es troba desequipada, i és un bon terreny de joc per practicar l’autoprotecció, ja que la roca és bona i el grau assequible.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Deixem el cotxe a la Vinya Nova o al nou pàrking de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768′ E 1 47.985′ (enllaç a Google Maps). Anem fins a Can Jorba, prenem el corriol fins a l’inici del Joc de l’Oca, i resseguim la paret a l’esquerra fins arribar al peu de la via que haguem triat per accedir a l’Aresta Brucs.

Material:  Cintes, bagues i opcionalment friends fins al Cam #3

Descens:  Grimpem fins al cim de l’Agulla de Can Jorba, i fem un ràpel d’uns 15 m des d’un arbre. A continuació remuntem el tram final de la Canal del Joc de l’Oca. En acabar la canal, podem anar a l’esquerra a cercar el camí de la Palomera, o a la dreta i baixar pel Camí dels Francesos.

Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos

També et pot interessar