Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Negrona al Cap de Mort (Sant Llorenç)

Negrona al Cap de Mort (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Negrona al Cap de Mort va ser oberta l’any 1972 per Francesc Sorolla (fill d’Andreu Sorolla) i Carles Rovira. La via ja fa anys que es trobava en un estat lamentable, molts burins estaven pràcticament desintegrats i ara han estat reemplaçats per bolts inox amb xapa petita Kop de Gas.  

La Negrona és una vieta interessant, i té pinta que podria fer-se tota en lliure sense que surti cap grau gaire disparat. Alguns comentaris sobre la via:

  • La primera reunió és comú amb la via de l’Encastament al Cap de Mort. Com queda molt lluny, lo ideal és fixar uns 10-15 metres de corda, i així podem estar a prop del company mentre escali el segon llarg.
  • Al flanqueig del tercer llarg no acaben de quedar bé els friends, nosaltres vam posar diversos tricams.
  • Al darrer llarg hi ha un tram exposat on hi hem deixat un pitó (cortesia de Jordi Cuevas) que protegeix la jugada.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Pugem fins al collet del Cavall Bernat i tenim la via allà mateix.

Material

10 cintes, tricams, friends fins al Camalot #3 (repetint el #1) i estreps. Opcionalment 3 xapes recuperables i un Camalot #4.

Descens

Seguim la cinglera amunt i baixem a la dreta per la Canal de les Gaites.

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar