Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Encastament o Mangot-Gràcia al Cap de Mort (Sant Llorenç)

Encastament o Mangot-Gràcia al Cap de Mort (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Encastament o Mangot-Gràcia va ser oberta el 17/1/1971 per Jordi Mangot i Jacint Gràcia, tots dos membres del Centre Excursionista de Terrassa. El primer llarg és comú amb la via Sabadell i permet accedir a la Foradada del Cap de Mort. El segon llarg supera l’espectacular encastament del Cap de Mort, que hem pogut assegurar prou bé gràcies a un Camalot #6. Un cop superat l’encastament, encara haurem d’escalar un bonic diedre desplomat, en conjunt resulta un magnífic llarg al voltant de V/V+.

En aquest segon llarg hi ha una reunió opcional (que no fem) on hi ha una placa i abans hi havia també un pot de piades. Els antics llibres de registre han estat escanejats pel Martí Puig, i es poden consultar al Visor virtual de llibres de registre històrics d’escalada de Sant Llorenç del Munt i l’Obac del CET.

La roca al primer llarg és dolenta, però després millora molt.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Pugem fins al collet del Cavall Bernat, seguim uns metres en direcció a La Mola i allà mateix tenim el peu de via.

Material

8 cintes, friends fins al Camalot #0.75, tricams i una baga. Un Camalot #6 ens permetrà assegurar l’encastament.

Descens

Seguim la cinglera amunt i baixem a la dreta per la Canal de les Gaites.

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar