Inici ViesLleidaLa NogueraAlòs de Balaguer Olga Frontera al Serrat del Poll (Alòs de Balaguer)

Olga Frontera al Serrat del Poll (Alòs de Balaguer)

per jordi.ceballos@gmail.com

Olga Frontera va ser oberta l’any 1995 per Joan Frontera i Ramon Majó, en record a la filla del Joan. Aquesta va ser la primera via del Serrat del Poll, i aviat es va convertir en una clàssica força concorreguda.

La via té un recorregut elegant i es troba en un entorn especialment maco. L’escalada és gairebé tota per placa amb uns cantos boníssims, la roca és bona i es protegeix bé. A tenir en compte que darrerament hi han obert una pila de vies love-climbing i és fàcil coincidir amb una romeria d’escaladors.

Orientació

Sud

Aproximació

Des d’Artesa de Segre anem a Alòs de Balaguer, prenem una pista que va a la vora del riu Segre, i aparquem davant la paret. Des de l’aparcament (enllaç a Google Maps) ja veiem el recorregut de la via i l’aproximació és un moment.

Material

14 cintes, 3 bagues, friends fins al Camalot #2, tricams i fissurers petits

Descens

Un cop dalt, fem un ràpel d’uns 35 m pel vessant oposat a la via. Baixem per la tartera fins la vora del riu i prenem un camí que ens torna a l’aparcament.

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions