Inici EscaladesLa NogueraAlòs de Balaguer Olga Frontera al Serrat del Poll (Alòs de Balaguer)

Olga Frontera al Serrat del Poll (Alòs de Balaguer)

per jordi.ceballos@gmail.com

Olga Frontera va ser oberta l’any 1995 per Joan Frontera i Ramon Majó, en homenatge a la filla del Joan. Aquesta va ser la primera via del Serrat del Poll, i aviat es va convertir en una clàssica força concorreguda. La via té un elegant recorregut i es troba en un entorn especialment maco. L’escalada és gairebé tota per placa amb uns cantos boníssims, la roca és bona i es protegeix bé. A tenir en compte que darrerament hi han obert una pila de vies love-climbing i és fàcil coincidir amb una romeria d’escaladors.

Orientació:  Sud

Regulacions:  L’escalada en aquesta zona pot estar regulada en periodes de nidificació.

Aproximació:  Des d’Artesa de Segre anem a Alòs de Balaguer, prenem una pista que va a la vora del riu Segre, i aparquem davant la paret (enllaç a Google Maps). Des de l’aparcament ja veiem el recorregut de la via i l’aproximació és un moment.

Material:  14 cintes, 3 bagues, friends fins al Cam #2, tricams i tascons petits

Descens:  Un cop dalt, fem un ràpel d’uns 35 m pel vessant oposat a la via. Baixem per la tartera fins la vora del riu i prenem un camí que ens torna a l’aparcament.

Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.