Inici EscaladesMontserratEcos Temple del Sol + Anglada-Guillamón al Faraó (Montserrat)

Temple del Sol + Anglada-Guillamón al Faraó (Montserrat)

per admin

Aquesta és una magnífica combinació per accedir al cim del Faraó. Comencem pel Temple del Sol al Faraonet, oberta l’any 1988 per Joan Rovira i V. Mestres, i a continuació enllaçem amb l’Anglada-Guillamón al Faraó, que va ser oberta l’any 1960 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón.

Ens feia respecte la Temple del Sol perquè a diversos llocs havíem vist que parlaven d’una reunió xunga a una savina morta, però a pocs metres n’hi ha una altra que està la mar de bé, així que cap problema. Després també patíem pel descens exposat del faraonet, però és molt fàcil i es pot protegir perfectament amb aliens, així que no cal patir per cap de les dues coses.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Deixem el cotxe a l’aparcament de Can Jorba (enllaç a Google Maps), o al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem fins a Can Jorba, seguim uns 500 m en direcció oest i prenem el corriol del Torrent de la Coma de’n Pastor (marques grogues), que ens porta directes al Faraó, i just a sota tenim el Faraonet.

Material:  14 cintes, tricams fins al vermell, tascons, 3 xapes recuperables, friends fins al Cam #0.75

Descens:  Ràpel d’uns 15 m cap a l’est i desgrimpem amb compte fins al collet (o ràpel d’uns 40 m des d’una instal·lació). Baixem per la canal i arribem de nou al corriol de l’aproximació.

Cordada:  Ricard Rofes, Jordi Ceballos

També et pot interessar