Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Temple del Sol + Anglada-Guillamón al Faraó (Montserrat)

Temple del Sol + Anglada-Guillamón al Faraó (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Aquesta és una magnífica combinació per accedir al cim del Faraó. Comencem pel Temple del Sol al Faraonet, oberta l’any 1988 per Joan Rovira i Vicenç Mestres. A continuació, enllacem amb l’Anglada-Guillamón al Faraó, que va ser oberta l’any 1960 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón.

Ens feia respecte la Temple del Sol perquè parlaven d’una reunió xunga a una savina morta, però a pocs metres n’hi ha una altra que està la mar de bé, així que cap problema. Després també patíem pel descens exposat del Faraonet, però és molt fàcil i es pot protegir perfectament amb aliens, així que no cal patir per cap de les dues coses.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament de Can Jorba (enllaç a Google Maps), o al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem fins a Can Jorba, seguim uns 500 m en direcció oest i prenem el corriol del Torrent de la Coma d’en Pastor (marques grogues), que ens porta directes al Faraó, i just a sota tenim el Faraonet.

Material

14 cintes, tricams fins al vermell, fissurers, 3 xapes recuperables i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Ràpel d’uns 15 m cap a l’est i desgrimpem amb compte fins al collet (o ràpel d’uns 40 m des d’una instal·lació). Baixem per la canal i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar