Inici Llibres escanejats Llibre “Collegats. Guia d’escalada” en PDF

Llibre “Collegats. Guia d’escalada” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia dels autors, compartim en format PDF el llibre “Collegats. Guia d’escalada”, que va ser publicat l’any 1987, i que va ser la primera guia d’escalada de la zona de Collegats.

El primer promotor de l’escalada a Collegats va ser en Josep Maria Tunica, que del 1974 al 83 va obrir al voltant d’unes 20 vies en companyia de diversos companys. Al 1986, en César P. Hurtado i Fabian Margenat van decidir preparar una guia de la zona, ja que estaven convençuts de les grans possibilitats d’escalada a Collegats i ho volien donar a conèixer.

El problema és que hi havia tant poques vies que no donava per fer cap guia, amb el que van aprofitar per obrir-ne unes quantes més. Quan els va semblar que tenien un nombre de vies prou representatiu, van demanar el suport d’alguns comerços locals i finalment van publicar la guia.

Els autors volen agrair la dedicació de Pere Fluvià, que utilitzant paper vegetal sobre fotos de les parets, i amb molta paciència, es va encarregar de dibuixar els relleus de les diferents parets per tal d’ubicar-hi totes les vies.

Descarregar PDF

Aprofito per agrair la col·laboració d’Amadeu Pagès, que m’ha deixat un exemplar del llibre per escanejar-lo.

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar