Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Vikinga a la Paret de la Carda (Sant Llorenç)

Vikinga a la Paret de la Carda (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Vikinga a la Paret de la Carda va ser oberta l’any 1978 per Enric Renom, Antonio González “Madriles” i Dani Díaz. Es una via exigent, que vam conèixer gràcies a una inspiradora foto que va fer l’Armand Ballart en repetir la via recentment, i és d’aquelles imatges que costa treure’s del cap… 

En una primera visita ja vam veure el pa que s’hi donava, i vam decidir que una via tant bona i salvatge es mereixia una restauració. A la primera tirada hi hem deixat 1 pitó cortesia del Jordi Cuevas per protegir el diedre inicial, i després hem anat reemplaçant els burins per bolts inox Kop de Gas. Concretament 2 bolts a la primera tirada, 2 bolts a la segona i 1 bolt a la darrera tirada, és d’aquelles vies que surten ben barates de restaurar! Les reunions segueixen sent en bones savines. 

El nom de Vikinga la veritat que és molt adient, tal com ha dit el Martí, és una via on cal posar-hi la banya i lluitar com els escandinaus per sortir victoriós, i és que no hi regalen res. La roca a la primera tirada és dolenta (trams exposats), a la segona va millorant, i l’encastament de la tercera és amb roca excel·lent.  Per tenir una referència, l’encastament final és molt semblant al de la Negrona al Cap de Faraó, tot i que aquest de la Vikinga és un punt més difícil. La via s’ha escalat tota en lliure amb un grau de 6b.

Per cert, mirant la ressenya original, sembla que a la darrera tirada van sortir flanquejant a l’esquerra just després de l’encastament, però la fissura final recte amunt és ben maca i recomanable.

Orientació

Est

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta en direcció a la Castellassa de Can Torras. Passem els Plecs del Llibre i una mica més endavant ja veiem la característica i imponent llastra de la tercera tirada. 

Material

10 cintes, 1 baga i friends fins al Camalot #5. Opcionalment un estrep i repetir el #4. Molt recomanable dur una corda auxiliar per remuntar la motxilla i les bambes, que a l’encastament de la tercera tirada emprenya tot.

Descens

Caminant amb tendència a l’esquerra i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar