Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Bukanan a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Bukanan a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Bukanan es troba a la Roca dels Arcs, i va ser oberta l’any 1983 per Xavier Samsó, Antoni Peris i Joan Asín, membres de l’STAE (Secció Tècnica Alpina i Escalada) del Centre Excursionista Àliga. La via va ser restaurada al 2016. A la tercera tirada, el Gustavo Máñez “Kush” va obrir una variant de V+ per la placa que és ben recomanable, vertical i amb roca excel·lent.

La via està dedicada a la Rosa Pueyo, i el nom “Bukanan” és una paraula inventada que feien servir per referir-se a les persones que eren uns ‘boques’ (fantasmes). 

Ens ha semblat una via ben recomanable, amb bona roca i alguns trams sorprenents. El grau és amable i resulta una via força ràpida. L’itinerari es troba semiequipat i ofereix bones opcions d’auto-protecció.  

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem un camí que travessa el rierol i resseguim la paret fins arribar a l’alçada de la via (a la dreta de la Tàrrega). Hi ha una lletra B gravada a peu de via.

Material

10 cintes, 3 bagues, friends fins al Camalot #2 i tascons petits

Descens

Dues opcions:

  1. Anem a la dreta (est), baixem amb algunes desgrimpades per darrera la Roca dels Arcs i finalment anem a parar a la carretera. Pot haver algun tram delicat si ha glaçat.
  2. Anem a l’esquerra (oest) fins al collet que separa la Roca dels Arcs amb la Roca Alta. Baixem pel corriol i acabem agafant un trencall a l’esquerra. Recorrem tot el camí per davant la Roca dels Arcs fins enllaçar amb el camí d’aproximació. Aquest camí dóna més volta, però és agradable i assolellat, ideal per quan el vessant nord està glaçat.

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros
Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar