Inici EscaladesBarcelona i rodaliesGarraf Chani a la Falconera (Garraf)

Chani a la Falconera (Garraf)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Chani a la Falconera va ser oberta l’any 1972, i és una preciositat de via on podem gaudir de l’escalada a la vora del mar, una via del tot recomanable. L’accés és especialment maco, ja que hem de fer un parell de ràpels, i el segon és per dins un avenc. Les expansions es trobaven molt malmeses per la proximitat del mar, i al 2016 la van restaurar amb diversos químics de titani, aviam com aguanten el transcurs dels anys.

Orientació:  Sud

Regulacions:  L’escalada al Garraf està regulada, consultar la web del Parc

Aproximació:  Podríem aparcar a la mateixa carretera, però descartem aquesta opció pel risc de robatoris. Millor aparcar al port de Garraf (enllaç a Google Maps), travessem un túnel per sota la via del tren i remuntem pel vessant nord fins a un coll. Al arribar a un cartell i un avenc vallat, anem a l’esquerra. Pugem fins a una gran fita, on anem a la dreta i trobem la instal·lació per rapelar. Fem un primer ràpel de 20 m per l’exterior, i un segon ràpel de 45 m per dins un avenc que ens deixa a una platja penjada. Hi ha una corda fixa per accedir a la primera reunió de la Chani. Podem veure el recorregut en aquest enllaç a Wikiloc.

Material:  12 cintes, tascons, 2 bagues, friends fins al Cam #3

Descens:  Anem a cercar el camí d’aproximació.

Cordada:  Ricard Rofes, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar