Inici EscaladesBarcelona i rodaliesGarraf Via Falconera a la Falconera (Garraf)

Via Falconera a la Falconera (Garraf)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Falconera va ser oberta al 1972, i juntament amb la Chani són les dues grans clàssiques de La Falconera. M’ha semblat una via ben guapa. Fins ara la única opció era travessar per les vies del tren, ara també tenim la possibilitat de fer un llarg flanqueig sense entrar a les vies del tren, tot i que segons comenten és una tirada poc agraïda (nosaltres no la hem fet). La via està restaurada amb químics.

Orientació:  Sud

Regulacions:  L’escalada al Garraf està regulada, consultar la web del Parc

Aproximació:  Podríem aparcar a la mateixa carretera, però descartem aquesta opció pel risc de robatoris. Millor aparcar al port de Garraf (enllaç a Google Maps), travessem un túnel per sota la via del tren i remuntem pel vessant nord fins a un coll. Un corriol ens porta a la zona d’esportiva del Pas de la Mala Dona. Avancem en direcció est fins al final de la zona d’esportiva, i baixem 2 murets d’uns 2 metres cadascun. En aquest punt tenim 2 opcions:

  • Opció 1 (per les vies del tren): Fem un ràpel d’uns 7 m des d’una expansió, esperem que passi un tren i llavors caminem aprox uns 50 m fins a una finestra de ventilació del túnel. En aquest punt podem baixar per una corda fixa o rapelar uns 8 m. Amb compte resseguim un caminet que ens porta a la Cova de la Falconera, que és on comença la via.
  • Opció 2 (evitant les vies del tren): Enlloc de fer el ràpel per accedir a les vies del tren, podem fer un tirada addicional per evitar el risc del tren. En aquest cas, hem de cercar un parabolt que ens marca l’inici d’un llarg flanqueig fins a la Cova de la Falconera. Aquesta tirada no la hem fet, així que aquesta informació pot no ser del tot correcta.

Material:  12 cintes i friends fins al Cam #2

Descens:  Caminem fins al coll d’accés al Pas de la Mala Dona i desfem el camí d’aproximació.

Cordada:  Manel Ramon i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar