Inici ViesBarcelonaGarraf Via Falconera a la Falconera (Garraf)

Via Falconera a la Falconera (Garraf)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Falconera va ser oberta l’any 1972 per Maria Àngels Vidal, Rafael Aliaga i Josep Sánchez, i va ser reequipada l’any 2003. Aquesta via, juntament amb la Chani, són les dues grans clàssiques de La Falconera. Es una via ben guapa i recomanable, escalar a la vora del mar sempre és d’agrair.

Orientació

Sud

Aproximació

Podríem aparcar a la mateixa carretera, però descartem aquesta opció pel risc de robatoris. Millor aparcar al port de Garraf (enllaç a Google Maps), travessem un túnel per sota la via del tren i remuntem pel vessant nord fins a un coll. Un corriol ens porta a la zona d’esportiva del Pas de la Mala Dona. Avancem en direcció est fins al final de la zona d’esportiva, i baixem dos murets d’uns 2 metres cadascun. En aquest punt tenim 2 opcions:

  • Opció 1 (per les vies del tren): Fem un ràpel d’uns 7 m des d’una expansió, esperem que passi un tren i llavors caminem uns 50 m fins a una finestra de ventilació del túnel. En aquest punt podem baixar per una corda fixa o rapelar uns 8 m. Amb compte resseguim un caminet que ens porta a la Cova de la Falconera, que és on comença la via.
  • Opció 2 (evitant les vies del tren): Enlloc de fer el ràpel per accedir a les vies del tren, podem fer un tirada addicional per evitar el risc del tren. En aquest cas, cal cercar un parabolt que marca l’inici d’un llarg flanqueig fins a la Cova de la Falconera. Aquesta tirada no l’hem fet, així que aquesta informació pot no ser del tot correcta.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #2

Descens

Caminem fins al coll d’accés al Pas de la Mala Dona i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar