Inici ViesBarcelonaBerguedàMalanyeu L’Astoret a la Paret del Devessó (Malanyeu)

L’Astoret a la Paret del Devessó (Malanyeu)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Astoret ha estat la meva primera experiència com a oberturista, l’hem obert l’any 2014 amb Amadeu Pagès, qui m’ha ensenyat com va això d’obrir una via. L’Amadeu ja tenia clar per on fer el traçat de la via sense trepitjar cap de les existents, una tasca gens fàcil en aquesta atapeïda paret. La via no té cap expansió, només un pitó i alguns ponts de roca.

Només he obert de primer la darrera tirada, però ja he pogut gaudir d’aquesta curiosa sensació d’incertesa i aventura, ja que no tens ni idea de quines proteccions podràs posar ni com serà la roca, així que tot és qüestió de mantenir la tranquil·litat i anar fent. Tot i que la via no és gran cosa, hi ha algun tram de placa ben maco i sobretot ho hem passat la mar de bé.

Orientació

Sud, però a l’hivern millor no anar-hi gaire aviat perquè el Sol triga a tocar la paret.

Aproximació

Aparquem al costat del camp de futbol de Malanyeu (enllaç a Google Maps). Prenem el carrer que va cap a l’església i seguim fins a una masia, on prenem un corriol que entra al bosc i en poca estona arribem a la paret. Aquesta via queda cap a la banda esquerra de la Paret del Devessó, i es troba uns 5 metres a la dreta de la Montse Curto. Des de peu de via veiem un primer pont de de roca.

Material

10 cintes, fissurers, bagues i friends fins al Camalot #2

Descens

Podem rapelar per una via de més a la dreta, o crestejar amunt fins arribar a un caminet que ens durà de nou al cotxe.

Cordada

Amadeu Pagès i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions