Inici EscaladesBerguedàMalanyeu L’Astoret a la Paret del Devessó (Malanyeu)

L’Astoret a la Paret del Devessó (Malanyeu)

per admin

Aquesta ha estat la meva primera experiència com a aperturista, de la mà de l’Amadeu, que ja tenia claríssim tota la logística i la línia a seguir sense trepitjar cap via existent (tasca gens fàcil en aquesta atapeïda paret). La via la hem obert sense expansions, deixant-hi només un pitó i diversos ponts de roca. Només he obert la darrera tirada, però ja he pogut gaudir d’aquesta curiosa sensació d’incertesa i aventura, ja que no tens ni idea de quines proteccions podràs posar ni com serà la roca, així que tot és qüestió de mantenir la tranquilitat i anar fent. Tot i que la via no sigui gran cosa, hi ha algun tram de placa ben xulo i sobretot ho hem passat la mar de bé.

Orientació:  Sud, però a l’hivern millor no anar-hi gaire aviat perquè el Sol triga a tocar la paret.

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Aparquem al costat del camp de futbol de Malanyeu (enllaç a Google Maps). Prenem el carrer que va cap a la esglèsia i seguim fins una masia, on prenem un corriol que entra al bosc i en poca estona arribem a la paret. Aquesta via queda cap a la banda esquerra de la Paret del Devessó, i es troba uns 5 metres a la dreta de la Montse Curto. Des de peu de via veiem un primer pont de de roca.

Material:  10 cintes, bagues, friends fins al Cam #2 i tascons

Descens:  Podem rapelar per una via de més a la dreta, o crestejar amunt fins arribar a un caminet que ens durà de nou al cotxe.

Cordada:  Amadeu Pagès i Jordi Ceballos