Inici ViesAragóRiglos Espolón del Gállego + Espolón Fuertes a Peña Rueba

Espolón del Gállego + Espolón Fuertes a Peña Rueba

per jordi.ceballos@gmail.com

Interessant combinació de dues vies a Peña Rueba. Espolón del Gállego va ser oberta l’any 2010 per Julio Benedé i Luis Royo. Es una via generosament equipada i roca excel·lent, que arriba fins a Punta La Ralla.

La segona part és l’Espolón Fuertes, oberta l’any 1976 per José Maria Barcos, Miguel Sevil i Manuel Alcolea. Aquesta via té un estil completament diferent, ja que l’equipament és clàssic (burins, pitons i ponts de roca) i la roca a controlar. Hem enllaçat totes les tirades de 2 en 2 (excepte la tercera).

Orientació

Est

Aproximació

Passat Murillo de Gállego (direcció Java) i aproximadament als 2 km, abans d’una corba tancada a l’esquerra, prenem una pista a l’esquerra, pugem una mica i de seguida aparquem en una esplanada on caben 4 o 5 cotxes, a la coordenada N 42º 21.309′ W 0º 44.311′ (enllaç a Google Maps). Seguim amunt per la pista, que més endavant es converteix en un corriol. Quan hi ha una bifurcació, anem a la dreta, i finalment unes fletxes ens porten a peu de via, que és al punt més baix de la paret.

Material

18 cintes i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Baixem pel llom en direcció a l’esquerra (sud) seguint marques verdes i fites. Un camí equipat ens deixa al final de la pista.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Txastimendiak


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar