Inici EscaladesAragóRiglos Espolón del Gállego + Espolón Fuertes a Peña Rueba

Espolón del Gállego + Espolón Fuertes a Peña Rueba

per admin

Interessant combinació de dues vies a Peña Rueba. Espolón del Gállego és una via del 2010 oberta per Julio Benedé i Luis Royo, amb molts parabolts i roca excel·lent, que arriba fins a Punta La Ralla.

La segona part és l’Espolón Fuertes, oberta l’any 1976 per José Maria Barcos, Miguel Sevil i Manuel Alcolea. Aquesta via té un estil completament diferent, ja que l’equipament és clàssic (burils, pitons i ponts de roca) i la roca a controlar. Hem enllaçat totes les tirades de 2 en 2 (excepte la tercera).

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Passat Murillo de Gállego (direcció Java) i aproximadament als 2 km, abans d’una corba tancada a l’esquerra, prenem una pista a l’esquerra, pugem una mica i de seguida aparquem en una esplanada on caben 4 o 5 cotxes, a la coordenada N 42º 21.309′ W 0º 44.311′ (enllaç a Google Maps). Seguim amunt per la pista, que més endavant es converteix en un corriol. Quan hi ha una bifurcació, prenem cap a la dreta, i finalment unes fletxes ens porten a peu de via, que comença al punt més baix de la paret.

Material:  18 cintes i friends fins al Cam #0.75

Descens:  Baixem pel llom en direcció a l’esquerra (sud) seguint marques verdes i fites. Un camí equipat ens deixa al final de la pista d’ascens.

Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos

També et pot interessar