Inici ViesAragóRiglos Galletas al Mallo Firé + Punta Mateo (Riglos)

Galletas al Mallo Firé + Punta Mateo (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Galletas va ser oberta l’any 1959 per Alberto Rabadá “Edil” i Rafael Montaner. La via està dedicada a Francisco Ramón Abella “Galletas”, que va ser fundador del G.E.M.A. (Grupo de Escaladores Montañeros de Aragón) i li deien “El Galletas” perquè tenia una fàbrica de galetes.

Actualment la via es troba retroequipada i està plena de xapes de principi a final. La roca és bona i el recorregut variat, en conjunt és una via del tot recomanable per tastar el conglomerat de Riglos.

La via Galletas finalitza al coll entre la Punta Mallafré i la Punta Mateo, i es pot combinar perfectament amb la normal a la Punta Mateo, una petita aresta força maca que podem pujar en un únic llarg. Un cop dalt de la Punta Mateo, hi ha un ràpel que ens deixa un altre cop a peu de via.

Orientació

Est

Aproximació

Aparquem al poble de Riglos. Anem cap al Mallo Pisón, el voregem i prenem un corriol en direcció al Mallo Firé. Trobem el nom de la via escrit a una pedra. Opcionalment podem fer l’entrada directa per la via Directa As Cimas (V+)

Material

12 cintes i 1 baga

Descens

Des del coll on acaba la via, desgrimpem fins un primer ràpel d’uns 20 m. Seguim baixant i fem un darrer ràpel de 30 m

Cordada

Cisco Figueroa, Niko Inglada i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar