Inici EscaladesAragóRiglos Galletas al Mallo Firé + Punta Mateo (Riglos)

Galletas al Mallo Firé + Punta Mateo (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Galletas va ser oberta al 1959 per Alberto Rabadá i Rafael Montaner. La via està dedicada a Francisco Ramón (“Galletas”), que va ser fundador del G.E.M.A. (Grupo de Escaladores Montañeros de Aragón) i li deien “Galletas” perquè tenia una fàbrica de galetes. La via finalitza al coll entre les Puntes Mallafré i Mateo, i es pot combinar perfectament amb la normal a la Punta Mateo. Seguint la recent filosofia paraboladora de Riglos, la via es troba tota parabolada (en excés). La roca és bona i el recorregut variat, és una via molt recomanable per tastar el conglomerat de Riglos.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Aparquem al poble de Riglos. Anem cap al Mallo Pisón, el voregem i prenem un corriol en direcció al Mallo Firé. Trobem el nom de la via escrit a una pedra. Opcionalment podem fer la entrada directa per la via Directa As Cimas (V+).

Material:  12 cintes i 1 baga

Descens:  Des del coll on acaba la via, desgrimpem fins un primer ràpel d’uns 20 m. Seguim baixant i fem un darrer ràpel de 30 m.

Cordada:  Cisco Figueroa, Niko Inglada i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar