Inici ViesLleidaSolsonèsBusa Maneras de Vivir a Busa

Maneras de Vivir a Busa

per jordi.ceballos@gmail.com

Maneras de Vivir va ser oberta l’any 1992 per J. A. Vázquez, Jordi Cols i Joan Medina, i és una de les grans clàssiques de Busa, un bonic racó del Solsonès on podrem gaudir d’un entorn especialment tranquil, lluny de les aglomeracions.

Es tracta d’una via variada, assequible i amb un equipament molt correcte. En general Busa té fama de tenir un conglomerat poc fiable, però en aquesta via la roca és bona. A destacar la xemeneia inicial de gairebé 50 metres, molt bona! En acabar arribem al preciós Pla de Busa, una manera ideal d’acabar la jornada.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortim de Solsona en direcció Berga, prenem un trencall asfaltat cap a Besora i les indicacions cap al pla de Busa. Quan ja estem molt a prop de les parets prenem una pista asfaltada cap a la dreta, i la seguim fins que estem a l’alçada de la inconfusible muralla de Busa Sud. Aparquem a N 42º 05.525′ E 1º 38.675′ (enllaç a Google Maps), al costat d’una bassa amagada. Allà mateix prenem un camí que sense pèrdua ens porta arran de paret. Resseguim les parets cap a la dreta, i l’inici de la via és evident, ja que s’enfila per una gran xemeneia.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #1, algun tascó petit i 2 bagues

Descens

Podem tornar caminant en direcció oest fins enllaçar amb la pista on tenim el cotxe, o baixar en 3 ràpels per la pròpia via (35 + 40 + 50)

Cordada

Ricard Rofes, Xavier de Miguel i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar