Inici EscaladesSolsonèsBusa Maneras de Vivir a Busa

Maneras de Vivir a Busa

per admin

La Serra de Busa és un bonic racó del Solsonès, on podrem gaudir d’un entorn especialment tranquil, lluny de les aglomeracions. La Maneras de Vivir és una de les grans clàssiques de Busa Sud, una via variada, assequible i amb un equipament molt correcte. En general Busa té fama de tenir un conglomerat poc fiable, però en aquesta via la roca és bona. A destacar la xemeneia inicial de gairebé 50 metres, una guapada! En acabar arribem al preciós Pla de Busa, una manera ideal d’acabar la jornada.

Orientació:  Sud

Regulacions:  Hi ha un acord amb el propietari dels terrenys per no escalar els mesos de desembre, gener i febrer.

Aproximació:  Sortim de Solsona en direcció Berga, prenem un trencall asfaltat cap a Besora i les indicacions cap al pla de Busa. Quan ja estem molt a prop de les parets prenem una pista asfaltada cap a la dreta, i la anem seguint fins que estem a l’alçada de la inconfusible muralla de Busa Sud. Aparquem a N 42º 05.525′ E 1º 38.675′ (enllaç a Google Maps), al costat d’una bassa amagada. Allà mateix prenem un camí que sense pèrdua ens porta arran de paret. Resseguim les parets cap a la dreta, i l’inici de la via és evident, ja que s’enfila per una gran xemeneia.

Material:  14 cintes, friends fins al Cam #1, algun tascó petit i 2 bagues

Descens:  Podem tornar caminant en direcció oest fins enllaçar amb la pista on tenim el cotxe, o baixar en 3 ràpels per la pròpia via (35 + 40 + 50)

Cordada:  Ricard Rofes, Xavier de Miguel i Jordi Ceballos

També et pot interessar