Inici EscaladesAragóPresa de Canelles Aquarian wall a Canelles

Aquarian wall a Canelles

per admin

Actualització 2021: Han instal·lat una reixa de protecció a la paret, i aquesta via ja no es pot escalar.

Aquarian Wall va ser oberta pel Jordi Marmolejo i l’Oriol Baró al 2000. Es una via exigent, ha estat tot un repte veure si ens en sortíem. La via és doblement emocionant, en primer lloc perquè cal fer un pèndol obligat (que per aquestes terres no n’hi ha gaires), i en segon lloc perquè la via flanqueja molt a la dreta, està molt poc equipada, i a sota tens l’aigua de la presa, amb el que abandonar és una moguda. De fet, no sé quantes vegades em vaig arribar a mirar la ressenya, tot rumiant la millor logística que ens permetés abandonar si hagués fet falta, ha tingut la seva gràcia. En resum, una via espectacular on hem gaudit d’un dia intens d’escalada.

Orientació:  Sud, però no és una via recomanable en ple hivern, si hi ha boira o vent ens podem gelar, millor anar-hi en entretemps.

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Estopanyà seguim les indicacions cap a la Presa de Canelles i aparquem després del primer túnel, al costat de la presa (enllaç a Google Maps). La via comença allà mateix, a mà esquerra, podem sortir del cotxe amb els peus de gat posats. Actualment la carretera està tallada i l’aproximació llavors són aprox uns 15 min. Els primers metres són comuns amb la via No t’engaleguis, però després marxem a la dreta.

Material:  Friends fins al Cam #4 (repetits fins al #1), algun tascó, tricams, 15 cintes, 10 pitons variats, estreps

Descens:  Baixem pels 2 ràpels llargs de la No t’entaleguis (cal xapar alguna assegurança per no anar directes a l’aigua). També hi ha la opció de baixar caminant.

Cordada:  Kim Gil i Jordi Ceballos

També et pot interessar