El gafe de Canelles

per admin

El Gafe de Canelles va ser oberta al 2011 per Jose Castanera i Sidarta Gallego. La via té algunes tirades boníssimes, i després també en té d’altres més de transició, però en conjunt ens ha semblat una via molt recomanable. La roca és excel·lent, i així és un plaer escalar tirades tant bones com la segona (ben mantinguda), o la genial placa de la cinquena. En arribar a la feixa de mitja via, si ens fixem a la banda contrària veurem una pintada blanca (amb una lletra G i una fletxa), que ens indica la continuació, i es troba aproximadament a la mateixa alçada on estem, però a l’altra banda de la canal.

Orientació:  Sud, però no és una via recomanable en ple hivern, si hi ha boira o vent ens podem gelar, millor anar-hi en entretemps.

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Estopanyà seguim les indicacions cap a la Presa de Canelles i aparquem just abans del primer túnel (enllaç a Google Maps). Entrem caminant pel túnel i quan arribem a la primera boca de ventilació, saltem la reixa i la via ens queda sortint a mà dreta.

Material:  12 cintes, friends fins al Cam #4 (repetint del 0.4 al 1), una baga

Descens:  Anem baixant fins arribar a una gran fita, que ens indica els 2 ràpels llargs de la via no t’entaleguis (cal xapar alguna assegurança per no anar directes a l’aigua). També hi ha la opció de baixar caminant.

Cordada:  Josep Santasusana, Kim Gil i Jordi Ceballos

També et pot interessar