Inici ViesAragóPresa de Canelles El gafe de Canelles

El gafe de Canelles

per jordi.ceballos@gmail.com

El Gafe de Canelles va ser oberta l’any 2011 per Jose Castanera i Sidarta Gallego. La via té alguns llargs boníssims, i després també en té d’altres més de transició, però en conjunt ens ha semblat una via molt recomanable. La roca és excel·lent, i així és un plaer escalar llargs tant bons com el segon (ben mantingut), o la genial placa del cinquè.

En arribar a la feixa de mitja via, si ens fixem a la banda contrària veurem una pintada blanca (amb una lletra G i una fletxa), que ens indica la continuació, i es troba aproximadament a la mateixa alçada on estem, però a l’altra banda de la canal.

Orientació

Sud, però no és una via recomanable en ple hivern, si hi ha boira o vent ens podem gelar, millor anar-hi en entretemps.

Aproximació

Des d’Estopanyà seguim les indicacions cap a la Presa de Canelles i aparquem just abans del primer túnel (enllaç a Google Maps). Entrem caminant pel túnel i quan arribem a la primera boca de ventilació, saltem la reixa i la via ens queda sortint a mà dreta.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetint del 0.4 al 1), una baga

Descens

Anem baixant fins arribar a una gran fita, que ens indica els 2 ràpels llargs de la via “No t’entaleguis” (cal xapar alguna assegurança per no anar directes a l’aigua). També es pot baixar caminant.

Cordada

Josep Santasusana, Kim Gil i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar