Inici EscaladesAragóPresa de Canelles No t’entaleguis a Canelles

No t’entaleguis a Canelles

per admin

Actualització 2021: Han instal·lat una reixa de protecció a la paret, i aquesta via ja no es pot escalar.

Una via molt guapa a la Presa de Canelles, un lloc que vaig descobrir fa poc i que val molt la pena. La roca és boníssima, el recorregut elegant i el lloc super tranquil. Hem trobat a faltar alguns pitons que estan indicats a la ressenya, quedant així algun tram mal protegit. Molt recomanable fer la sortida directa de 6a enlloc de la sortida original, és una guapada! Tot i que la via són només 3 tirades, és mantinguda i et quedes amb molt bones sensacions.

Orientació:  Sud, però no és una via recomanable en ple hivern, si hi ha boira o vent ens podem gelar, millor anar-hi en entretemps.

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des d’Estopanyà seguim les indicacions cap a la Presa de Canelles i aparquem després del primer túnel, al costat de la presa (enllaç a Google Maps). La via comença allà mateix, a mà esquerra, podem sortir del cotxe amb els peus de gat posats. Actualment la carretera està tallada per unes obres a la presa (no afecten a la paret on estan les vies), l’aproximació llavors són aprox uns 15 min.

Material:  15 cintes, 2 bagues i friends fins al Cam #1

Descens:  Dos ràpels llargs per la pròpia via (al segon ràpel hem de xapar alguna assegurança si no volem anar directes a l’aigua!). També hi ha la opció de baixar caminant.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar