Inici ViesAragóPresa de Canelles Barreiros entrant per Massey-Ferguson a Canelles

Barreiros entrant per Massey-Ferguson a Canelles

per jordi.ceballos@gmail.com

Actualització 2021: Han instal·lat una reixa de protecció a la paret, i aquesta via ja no es pot escalar.

La Barreiros va ser oberta l’any 2008 per José Castanera “Tamarite” en solitari, i al 2011 en Jordi Marmolejo i David Garcia van allargar-la amb l’entrada directa Massey-Ferguson. En conjunt són un total de 125 m repartits en 7 tirades curtes però contundents!

La roca és excel·lent i l’equipament impecable, hi ha expansions realment on calen, i hi ha moltes opcions d’auto-protecció. Compte en anar-hi en ple hivern o estiu, ja que ens podem gelar/torrar, lo ideal és anar-hi en entretemps. La via ens ha semblat una joia, molt recomanable.

Orientació

Sud

Aproximació

Des d’Estopanyà seguim les indicacions cap a la Presa de Canelles i aparquem a una esplanada just abans del túnel (enllaç a Google Maps). Travessem el túnel i la via és la primera a mà esquerra tot just sortint del túnel.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetits del #0.5 al #1)

Descens

Baixem fins arribar a una gran fita, que ens indica els 2 ràpels llargs de la via No t’entaleguis (cal xapar alguna assegurança per no anar directes a l’aigua). També hi ha l’opció de baixar caminant.

Cordada

Josep Santasusana, Joan Brunet i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar