Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Ratafia + Normal a la Filigrana (Montserrat)

Ratafia + Normal a la Filigrana (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Ratafia va ser oberta l’any 1981 per J. Prats, J. Real i J. Salvany, i és una via de 2 tirades que no acaba al cim, sinó al pedestal on podem triar si acabar per la via Normal o per l’Original.  En aquest cas hem sortit per la Normal, que va ser oberta al gener de 1943 per Jordi Panyella “Pany”, Jaume Reñé i Maria Antònia Simó quan efectuaven la segona ascensió a la Filigrana.

La primera ascensió a aquesta agulla havia estat l’any 1943 per l’exigent via Original, però al seu temps va ser una ascensió força criticada perquè per fer-la possible van posar un clau cimentat (que encara hi és). Posteriorment, aquell mateix any 1943 en Jordi Panyella “Pany” i companys van fer aquesta variant per l’esquerra per tal d’evitar el clau cimentat de l’Original.

La Ratafia ha estat reequipada recentment, és una via amb força distància entre assegurances, així que cal escalar relaxat cercant el millor camí. La darrera tirada per la Normal és molt maca i i menys exigent que l’Original pel clau cimentat. La primera expansió queda força amunt i el terreny és vertical, però les preses són boníssimes!

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Superat el pas de les Portelles, i quan ja només ens queda una petita pujada per arribar al refugi, girem a l’esquerra i pugem una estona per la Canal del Cirerer. Hi ha un moment en que ens desviem una mica a la dreta i arribem al peu de via, que queda en un lloc força ombrívol abans de pujar per una canal estreta (mirar la foto per reconèixer el peu de via).

Material

8 cintes, friends fins al Camalot #0.75 i un merlet

Descens

Un ràpel de 25 m pel vessant nord-est

Cordada

Jose Bermudo i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar