Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Original a la Filigrana (Montserrat)

Original a la Filigrana (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Original a la Filigrana va ser oberta l’any 1943 per Jaume Mas, Carles Balaguer i Pere Bosquets, i té com a curiositat un famós clau cimentat que al seu temps va causar molta polèmica, i que d’alguna forma seria el precursor dels actuals químics. La veritat és que els oberturistes es van complicar molt la vida a la primera ascensió d’aquesta agulla, d’una dificultat més que considerable, tenint en compte que a la darrera tirada podien haver anat uns metres més a l’esquerra i pujar sense problemes per l’aresta (que lògicament més tard va acabar sent la via normal).

La primera tirada comença a un collet, ens enfilem per una petita fissura, i després flanquegem a l’esquerra fins a la primera reunió. La segona tirada és on hi ha tota la dificultat, actualment hi ha 2 burins afegits, però tot i així és una tirada on el tram més exigent és totalment obligat i no es pot fallar, ja que vas al terra. Per sort, la roca és boníssima i després del clau cimentat la dificultat afluixa una mica, però tot i així és per fer una reverència als oberturistes.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, on prenem un corriol direcció nord. Just passades les Bessones prenem el primer trencall a mà esquerra, i la via comença a un collet entre la Bessona Superior i La Filigrana.

Material

6 cintes, friends fins al Camalot #0.75 i tricam rosa

Descens

Un ràpel de 25 m pel vessant nord-est

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar