Inici EscaladesMontserratMagdalenes Normal al Trencabarrals (Montserrat)

Normal al Trencabarrals (Montserrat)

per admin

El Trencabarrals és una esbelta agulla que pertany a la regió de Gorros, i que també s’anomenava el Cigar o el Puro. La via original va ser oberta al 1936 per Celdoni Espunyes, Octavi Torras, Jaume Caselles i Lluís Serrat, tots membres del Centre Excursionista del Bages. Aquesta via original, a la darrera tirada puja per una canal amb vegetació, i per aquest motiu amb els anys s’ha obert una variant més elegant per la placa de l’esquerra, que actualment es considera la via normal. Posats a triar, és més recomanable la via Normal.

Al 1946, TVE va publicar un documental d’escalada al NO-DO (“Noticiario y Documentales”) on es pot veure al Pany escalant aquesta via. El vídeo es pot visualitzar en aquest enllaç

Orientació:  La primera tirada és est, i després sud.

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des del Monestir prenem les Escales dels Pobres fins a la Plaça de Santa Anna. Seguim direcció a Sant Jeroni, passem de llarg la Panxa del Bisbe i prenem el primer trencall a mà esquerra (direcció sud), que ens porta al Trencabarrals. Un cop allà, hem de baixar uns pocs metres per la canal del vessant nord i comencem a escalar de seguida, tot just abans d’un tallat. Els primers metres són una mica indefinits, anem a cercar unes arrels on ens podem assegurar, i flanquejant a l’esquerra arribem a un arbret, després ja és aresta fàcil fins a la primera reunió.

Material:  5 cintes, i friends fins al Cam #3

Descens:  Un ràpel de 40 m pel vessant oposat a la via (nord).

Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos

També et pot interessar