Inici EscaladesMontserratAgulles Normal a la Bessona Inferior (Montserrat)

Normal a la Bessona Inferior (Montserrat)

per admin

La Normal a la Bessona Inferior va ser oberta el 28/05/1944 per Jaume Vendrell, Jaume Montserrat i Emili Barbé. La via ens ha agradat, sobretot la primera tirada en que cal anar resseguint una fissura, i després un llarguíssim flanqueig fins la reunió. A la reunió original només hi ha un pitó, i es pot reforçar bé amb friends, però hem optat per fer reunió a la via Aromes, que queda uns 6 metres més a la dreta.

La darrera tirada té un tram inicial de placa molt dreta que és delicat, la roca no és bona, i el material que hi ha està mooolt vell (2 burins i una pitonissa). Just superada aquesta placa vertical, hem pitonat un pas (no obligatori, però necessitàvem posar algo sòlid abans de tirar amunt). Després ja fàcil fins al cim, tot i que cal anar al lloro amb la roca. La via es pot fer en pla clàssic (V+/A1) o forçant en lliure (al voltant de 6b+, però compte a la darrera tirada que els burins no estan per aguantar gaires saques).

Orientació:  Comença nord i després oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, on prenem un corriol direcció nord. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem i la via comença en una canal que hi ha al vessant nord entre la Bessona Inferior i la Superior.

Material:  Friends fins al Cam #0.75, tricams, 12 cintes i algunes baguetilles/cordinos. Opcionalment una V mitjana per la darrera tirada.

Descens:  Dos ràpels de 30 m, el primer fins al coll de les Bessones, i el segon des d’un arbre fins al terra

Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos

També et pot interessar