Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Bessona Inferior (Montserrat)

Normal a la Bessona Inferior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Bessona Inferior va ser oberta el 28/05/1944 per Jaume Vendrell, Jaume Montserrat i Emili Barbé. La via ens ha agradat, sobretot la primera tirada en que cal anar resseguint una fissura, i després un llarguíssim flanqueig fins la reunió. A la reunió original només hi ha un pitó, i es pot reforçar bé amb friends, però hem optat per fer reunió a la via Aromes, que queda uns 6 metres més a la dreta.

La darrera tirada té un tram inicial de placa molt dreta que és delicat, la roca no és bona, i el material que hi ha està mooolt vell (2 burins i una pitonissa). Just superada aquesta placa vertical, hem pitonat un pas (no obligatori, però necessitàvem posar algo sòlid abans de tirar amunt). Després ja fàcil fins al cim, tot i que cal anar al lloro amb la roca. La via es pot fer en pla clàssic (V+/A1) o forçant en lliure (al voltant de 6b+).

Orientació

Comença nord i després oest

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, on prenem un corriol direcció nord. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem i la via comença en una canal que hi ha al vessant nord entre la Bessona Inferior i la Superior.

Material

Friends fins al Camalot #0.75, tricams, 12 cintes i algunes baguetilles/cordinos. Opcionalment una V mitjana per la darrera tirada.

Descens

Dos ràpels de 30 m, el primer fins al coll de les Bessones, i el segon des d’un arbre fins al terra

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar