Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Bessona Inferior (Montserrat)

Normal a la Bessona Inferior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Bessona Inferior va ser oberta el 28/5/1944 per Jaume Vendrell, Jaume Montserrat i Emili Barbé, del Club Excursionista de Gràcia. La via ens ha agradat, sobretot la primera tirada en que cal anar resseguint una fissura, i després un llarguíssim flanqueig fins la reunió. A la reunió original només hi ha un pitó, i es pot reforçar bé amb friends, però hem optat per fer reunió a la via Aromes, que queda uns 6 metres més a la dreta.

La darrera tirada té un tram inicial de placa molt dreta que és delicat, la roca no és bona i el material que hi ha està molt vell. La via es pot fer en pla clàssic (V+/A1) o forçant en lliure (al voltant de 6b+).

Orientació

Comença nord i després oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem direcció nord per la Canal de les Bessones. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem i la via comença en una canal que hi ha al vessant nord entre la Bessona Inferior i la Superior.

Material

Friends fins al Camalot #0.75, tricams, 12 cintes i alguns cordinos.

Descens

Dos ràpels de 30 m, el primer fins al coll de les Bessones, i el segon des d’un arbre fins al terra

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar