Inici ViesLleidaAlt UrgellPerles Putes Mosques al Roc d’en Solà (Perles)

Putes Mosques al Roc d’en Solà (Perles)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Putes Mosques va ser equipada l’any 1993 per Ramon Rubio, Marcel Lavaquiol, Franc Garcia i Bernat Blasi. Aquesta és una de les grans clàssiques de la zona juntament amb Amistades Pelirrojas, totes dues són vies de caire esportiu que requereixen d’una escalada força tècnica. Perles és una fantàstica raconada pels dies freds d’hivern gràcies a la seva orientació assolellada, i on a més hi trobem una roca calcària increïble.

Les dues vies tenen el primer parabolt en comú, però després la Putes Mosques fa una petita diagonal a la dreta, mentre que Amistades Pelirrojas fa una diagonal a l’esquerra. Haurem d’anar amb compte perquè fa poc s’hi ha obert una tercera via que també comença al mateix lloc però segueix recte amunt, així que haurem d’anar atents per encertar la línia bona.

Un cop superada l’exigent primera tirada hi trobem alguns trams especialment macos i variats, com per exemple la fotogènica tercera tirada, o l’interessant flanqueig de la quarta.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de Coll de Nargó prenem la carretera direcció Alinyà, i en uns 10 min arribem al poble de Perles. Aparquem a una esplanada a mà dreta just abans d’entrar al poble (enllaç a Google Maps). Des del pàrquing ja veiem a lo lluny un curiós pont de roca, i a la seva esquerra es troben les parets del Roc d’en Solà. Al costat del pàrquing prenem un corriol evident que en poca estona ens porta al Roc d’en Solà. El primer que trobem a mà dreta són diverses vies d’esportiva, i just a continuació hi ha el peu de via, que és compartit entre Putes Mosques i Amistades Pelirrojas.

Material

10 cintes i opcionalment friends fins al Camalot #0.5

Descens

Baixem caminant pel corriol i en 5-10 min estem de nou a peu de via.

Cordada

Miki Paez i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar