Inici EscaladesAlt UrgellPerles Amistades Pelirrojas al Roc d’en Solà (Perles)

Amistades Pelirrojas al Roc d’en Solà (Perles)

per jordi.ceballos@gmail.com

Perles és una fantàstica raconada pels dies freds d’hivern gràcies a la seva orientació assolellada, i on a més hi trobem una roca calcària increïble. Les grans clàssiques del Roc d’en Solà són Putes Mosques i Amistades Pelirrojas, vies de caire esportiu que requereixen d’una escalada força tècnica. Les dues vies tenen el primer parabolt en comú, però després la Putes Mosques fa una petita diagonal a la dreta, mentre que la Amistades Pelirrojas fa una diagonal a l’esquerra. Per acabar d’embolicar la troca, hi ha una tercera via que segueix recte amunt, així que cal anar atents per agafar la línia bona i no xapar la del costat, és el que passa quan s’obren vies amb calçador… Amistades Pelirrojas és una via molt variada i mantinguda en el 6a, amb una segona tirada especialment bona, en conjunt una via del tot recomanable.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Coll de Nargó prenem la carretera direcció Alinyà, i en uns 10 min arribem al poble de Perles. Aparquem a una esplanada a mà dreta just abans d’entrar al poble (enllaç a Google Maps). Des del pàrquing ja veiem a lo lluny un curiós pont de roca, i a la seva esquerra es troben les parets del Roc d’en Solà. Al costat del pàrquing prenem un corriol evident que en poca estona ens porta a peu de via. El primer que trobem a mà dreta són diverses vies d’esportiva, i just a continuació hi ha la Putes Mosques i Amistades Pelirrojas.

Material:  12 cintes i opcionalment friends fins al Cam #0.5

Descens:  Baixem caminant pel corriol i en 5-10 min estem de nou a peu de via.

Cordada:  Miki Paez i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar