Inici ViesLleidaAlt UrgellPerles Amistades Pelirrojas al Roc d’en Solà (Perles)

Amistades Pelirrojas al Roc d’en Solà (Perles)

per jordi.ceballos@gmail.com

Amistades Pelirrojas es troba a Perles, i va ser oberta l’any 1992 per J. Lucas i J. Garcia. Aquesta és una de les grans clàssiques de la zona, juntament amb la Putes Mosques, totes dues són vies de caire esportiu que requereixen d’una escalada força tècnica. Perles és una fantàstica raconada pels dies freds d’hivern gràcies a la seva orientació assolellada, i on a més hi trobem una roca calcària increïble.

Les dues vies tenen el primer parabolt en comú, però després la Putes Mosques fa una petita diagonal a la dreta, mentre que Amistades Pelirrojas fa una diagonal a l’esquerra. Haurem d’anar amb compte perquè fa poc s’hi ha obert una tercera via que també comença al mateix lloc però segueix recte amunt, així que haurem d’anar atents per encertar la línia bona.

Amistades Pelirrojas és una via molt variada i mantinguda en el 6a, amb una segona tirada especialment bona, en conjunt una via del tot recomanable.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Coll de Nargó prenem la carretera direcció Alinyà, i en uns 10 min arribem al poble de Perles. Aparquem a una esplanada a mà dreta just abans d’entrar al poble (enllaç a Google Maps). Des del pàrquing ja veiem a lo lluny un curiós pont de roca, i a la seva esquerra es troben les parets del Roc d’en Solà. Al costat del pàrquing prenem un corriol evident que en poca estona ens porta al Roc d’en Solà. El primer que trobem a mà dreta són diverses vies d’esportiva, i just a continuació hi ha el peu de via, que és compartit entre les vies Putes Mosques i Amistades Pelirrojas.

Material

12 cintes i opcionalment friends fins al Camalot #0.5

Descens

Baixem caminant pel corriol i en 5-10 min estem de nou a peu de via.

Cordada

Miki Paez i Jordi Ceballos

Enllaços

Muntanyenc


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar