Inici EscaladesLa NogueraAger Esbiaixada al Puig de Millà

Esbiaixada al Puig de Millà

per admin

El Puig de Millà és una cinglera poc coneguda, on els germans Ferran i Guillem Ullastre van obrir 8 vies entre els anys 2006 i 2009. El lloc és molt salvatge (per moments recorda al Doll), i quan estàs allà dóna la sensació d’estar a la quinta hòstia de tot! Les vies són exigents i estan molt poc domesticades, així que poca broma amb qualsevol dels itineraris. La via Esbiaxada és amb diferència la més llarga de la zona, fa uns 300 metres, mentres que la resta en fan com a molt la meitat, així que si hi anem a l’hivern cal anar per feina si no volem acabar de fosc.

La primera tirada és una espectacular fissura tipus Indian Creek, i després la via va fent una diagonal a la dreta enllaçant múltiples fissures de totes mides. A la via hi trobem una mica de tot, diedres, encastaments, plaques i flanquejos, sempre amb un punt picantó on cal donar la talla. Si es va bé de forces, val la pena empalmar les dues darreres tirades, quedant així 60 metres molt mantinguts en el 6a/6a+, arribarem dalt ben servits!

Orientació:  Sud-oest (sol a partir de les 12:30h)

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Prenem la pista que comença al costat del pàrquing de l’Hotel Port d’Ager. La seguim fins al trencall amb la pista que ve del poble de Millà, on girem a l’esquerra. La seguim fins que la pista es fa molt estreta i aparquem al costat d’una gran fita (enllaç a Google Maps). Des de l’hotel, en total són gairebé 7 km de pista. Ara mateix no cal 4×4, però molt de compte després de pluges recents perquè s’hi fa molt fang i és fàcil quedar-se encallat (en aquest cas, millor aparcar a Millà i caminar uns 30 min més). Al lloro si a la tornada és de nit, perquè a les fosques el retorn fins al cotxe no és gens evident. Recomanable portar el track (enllaç de Wikiloc) per si les mosques.

Des del pàrquing, prenem un corriol fins al Puig de Millà, baixem per la Canal de la Pedra Travada (cordes fixes), i resseguim les parets en direcció nord. En total, 1h 20min.

Material:  14 cintes, friends fins al Cam #4 (repetint del 1 al 3), joc discret de tascons, estrep opcional

Retorn:  Carenegem un bon tros fins arribar de nou a la Canal de la Pedra Travada, i desfem el camí d’aproximació (aprox 1h)

Cordada:  Josep Santasusana, Octavi Puntas i Jordi Ceballos

També et pot interessar