Inici ViesLleidaLa NogueraAger Esbiaixada al Puig de Millà

Esbiaixada al Puig de Millà

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Esbiaixada va ser oberta l’any 2009 pels germans Ferran i Guillem Ullastre. El Puig de Millà és una cinglera poc coneguda, on els germans Ullastre van obrir 8 vies entre els anys 2006 i 2009. El lloc és molt salvatge (per moments recorda al Doll), i quan estàs allà dóna la sensació d’estar a la quinta hòstia de tot! Les vies són exigents i estan molt poc domesticades, així que poca broma amb qualsevol dels itineraris. La via Esbiaixada és amb diferència la més llarga de la zona, fa uns 300 metres, mentre que la resta en fan com a molt la meitat, així que si hi anem a l’hivern cal anar per feina si no volem acabar de fosc.

El primer llarg és una espectacular fissura tipus Indian Creek, i després la via va fent una diagonal a la dreta enllaçant múltiples fissures de totes mides. A la via hi trobem una mica de tot, diedres, encastaments, plaques i flanquejos, sempre amb un punt picant on cal donar la talla. Si es va bé de forces, val la pena enllaçar els dos primers llargs, quedant així 60 metres molt mantinguts en el 6a/6a+, arribarem dalt ben servits!

Orientació

Sud-oest (sol a partir del migdia)

Aproximació

Prenem la pista que comença al costat del pàrquing de l’Hotel Port d’Àger. La seguim fins al trencall amb la pista que ve del poble de Millà, on girem a l’esquerra. La seguim fins que la pista es fa molt estreta i aparquem al costat d’una gran fita (enllaç a Google Maps). Des de l’hotel, en total són gairebé 7 km de pista. Ara mateix no cal 4×4, però molt de compte després de pluges recents perquè s’hi fa molt fang i és fàcil quedar-se encallat (en aquest cas, millor aparcar a Millà i caminar uns 30 min més). Al lloro si a la tornada és de nit, perquè a les fosques el retorn fins al cotxe no és gens evident. Recomanable portar el track (enllaç de Wikiloc) per si les mosques.

Des del pàrquing, prenem un corriol fins al Puig de Millà, baixem per la Canal de la Pedra Travada (cordes fixes), i resseguim les parets en direcció nord. En total, 1h 20min.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetint del 1 al 4), joc discret de fissurers, estrep opcional

Retorn

Carenegem un bon tros fins arribar de nou a la Canal de la Pedra Travada, i desfem el camí d’aproximació (aprox 1h)

Cordada

Josep Santasusana, Octavi Puntas i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar