Inici ViesLleidaLa NogueraAger Montsiciana a la Paret dels Sostres (Ager)

Montsiciana a la Paret dels Sostres (Ager)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Montsiciana va ser oberta l’any 2007 per Marcos Díaz i Olga Serna, i és una excel·lent combinació després de fer qualsevol via del Cap del Ras, ja que al camí de baixada passem a pocs metres del peu de via. Es una via molt ràpida i ben recomanable per acabar de fer metres, amb roca excel·lent i un bonic tram d’adherència per canaleres que ha estat tota una sorpresa!

Orientació

Sud

Aproximació

Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, agafem una pista on hi ha un senyal cap al Refugi de Colobor, i de seguida prenem un trencall a l’esquerra (a la dreta aniríem a Colobor). Seguim la pista una estona i aparquem a l’alçada de la via. Des del cotxe remuntem la canal de baixada del Cap del Ras, deixant l’Agulla de l’Embut a la nostra esquerra. Hem de sortir del camí quan aquest gira bruscament a l’esquerra, i la via es troba uns metres a la dreta. A peu de via hi ha un gravat d’una lletra M i també una fletxa blanca.

Si accedim a la via després d’haver escalat al Cap del Ras, hem d’anar baixant i quan estem a punt d’entrar al bosc hem deixar el camí i anar uns metres a la nostra esquerra fins arribar a peu de via. 

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #3

Descens

Des del cim anem en direcció est i baixem per la gran canal a mà dreta.

Cordada

Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Antxpavil


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar