Inici ViesLleidaLa NogueraAger Ocells de Niló al Serrat Alt (Ager)

Ocells de Niló al Serrat Alt (Ager)

per jordi.ceballos@gmail.com

Ocells de Niló va ser oberta al 1990 per Remi Brescó i Antón Fontdevila, i és la gran clàssica dels Puntals d’Àger (o Serrat Alt). Es una via amb les reunions equipades (restaurades recentment), però les tirades són força d’autoprotecció. Les dues darreres tirades són guapes, llàstima que la via en general és discontínua. Havia llegit que la roca era molt bona, a mi no m’ho ha semblat tant, hi ha diversos trams que millor anar controlant on t’agafes.

Orientació

Sud

Aproximació

Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, agafem una pista on hi ha un senyal cap al Refugi de Colobor, i de seguida prenem un trencall cap a l’esquerra (a la dreta aniríem a Colobor). Seguim la pista una estona, passem les parets del Cap del Ras, i aprox. 1 km després de passar pel costat d’un gran bloc, aparquem a N 42° 2.286′ E 0° 48.011′ (enllaç a Google Maps).

Prenem un corriol que s’enfila amunt per una mena de tartera, és fàcil localitzar la paret amb l’ajuda de la foto. Reconeixem l’inici per una fletxa pintada a la paret i també veiem el primer pont de roca.

Material

12 cintes, fissurers, tricams i friends fins al Camalot #3

Descens

Sortim caminant amb tendència a l’esquerra fins a un coll (alguna fita), on girem a l’esquerra i seguim la cinglera uns 500 m fins arribar a un altre coll amb un pal indicador i una gran fita, aquí és on prenem el camí de descens. En cas que no trobem aquesta baixada, sempre podem continuar i fer la baixada típica del Cap del Ras, però es fa molta volta.

Cordada

Miki Paez i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar