Inici EscaladesLa NogueraAger Ocells de Niló al Serrat Alt (Ager)

Ocells de Niló al Serrat Alt (Ager)

per admin

Ocells de Niló és la gran clàssica dels Puntals d’Àger (o Serrat Alt), que es troben a continuació del Cap del Ras. Es una via amb les reunions equipades (restaurades recentment), però les tirades són força d’autoprotecció. Les dues darreres tirades són guapes, llàstima que la via en general és discontínua. Havia llegit que la roca era molt bona, a mi no m’ho ha semblat tant, hi ha diversos trams que millor anar controlant on t’agafes.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, agafem una pista on hi ha un senyal cap al Refugi de Colobor, i de seguida prenem un trencall cap a l’esquerra (a la dreta aniríem a Colobor). Seguim la pista una estona, passem les parets del Cap del Ras, i aprox. 1 km després de passar pel costat d’un gran bloc, aparquem a N 42° 2.286′ E 0° 48.011′ (enllaç a Google Maps), on comença un corriol que s’enfila amunt per una mena de tartera. Es fàcil localitzar la paret amb l’ajuda de la foto, i podem reconèixer l’inici de la via per una fletxa pintada a la paret, també veiem el primer pont de roca.

Material:  12 cintes, tascons, tricams, friends fins al Cam #3

Descens:  Sortim caminant amb tendència a l’esquerra fins a un coll (alguna fita pel camí), on girem a l’esquerra i anem seguint la cinglera uns 500 m fins arribar a un altre coll amb un pal indicador i una gran fita, aquí és on prenem el camí de descens. En cas que no trobem aquesta baixada, sempre tenim la opció de seguir una estona i fer la baixada típica del Cap del Ras, però es dóna molta volta.

Cordada:  Miki Paez i Jordi Ceballos

També et pot interessar