Inici EscaladesMontserratFrares Metrópolis a l’Agulla de la Grip (Montserrat)

Metrópolis a l’Agulla de la Grip (Montserrat)

per admin

La via Metrópolis va ser oberta en solitari per l’Armand Ballart al 1986, i la única informació que teníem és el que apareix al llibre del Dani Brugarolas. La via semblava prou equipada als trams difícils, i el grau pintava “assequible” (V+/A1), així que ens hem animat a provar, però quina ha estat la sorpresa un cop posats en matèria!

La primera tirada és contundent com una patada a les parts nobles, i de cop te n’adones de què va el tema: grau collat, escalada obligada i roca molt poc sanejada. Suposo que no hem fet la primera repetició perquè un plom amb el cable petat és estrany que sigui de l’obertura, però segur que s’ha repetit poquíssim perquè ens hem fet un fart de sanejar (amb alguna volada inclosa). Segurament amb passos de ganxo la via seria menys obligada, i en portàvem, però no n’hem fet cap, i és que la roca precisament no és que donés gaire confiança per posar-se a ganxejar… La via té un traçat molt directe i elegant, però és molt més exigent del que pensàvem, sort del Carles i Miki que han tret les castanyes del foc amb unes bones apretades.

La via està equipada amb burins, que en general estan prou bé, tot i que rovellats. A la meitat de la tercera tirada hi ha 2 burins que permeten fer una reunió opcional. Nosaltres la hem fet, però empalmant algunes expansions anteriors i posteriors, ja que precisament aquestes 2 expansions de la reunió opcional són les que estan en pitjor estat de tota la via. Al cim hi ha una savina i un burí per fer reunió.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, i des d’aquí hi ha diverses opcions, més val dur algun plànol de la zona perquè és perdedor. En el nostre cas hem pujat per la Canal Ampla fins la Sensenom, i després hem vorejat la Caputxa pel sud fins arribar al collet de la Mamelluda i l’Agulla Amagada. Un cop aquí ja veiem l’Agulla de la Grip, amb el que hem arribat fins a ella i la hem voltat pel nord fins arribar a peu de via.

Material:  Friends fins al Cam #0.75, tascons, tricams, 20 cintes i algun pitó opcional (a la primera tirada, un parell de U poden anar de conya)

Descens:  Un ràpel d’uns 20 m d’una única expansió cap a l’oest

Cordada:  Carles Llovet, Miki Paez i Jordi Ceballos

També et pot interessar