Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros 98 octans a la Magdalena Superior (Montserrat)

98 octans a la Magdalena Superior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

98 octans es troba a la Magdalena Superior i va ser oberta el 5/10/1985 per Guillem Arias, Manel Pedro (“Gastón”) i Esteve Fabra.  Es una via del tot recomanable, on podrem gaudir de roca excel·lent i la verticalitat dels 2 darrers llargs.

Quan la van obrir al 1985 ja es va considerar una via ben assegurada, però fa uns anys els mateixos oberturistes la van reequipar amb parabolts i van afegir encara més expansions, un criteri que s’ha repetit en altres vies de Gorros i que ha generat força polèmica.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni, i arribem fins la canal que separa la Magdalena Superior del Gorro Frigi. Pugem una mica per aquesta canal i de seguida arribem a peu de via.

Material

14 cintes

Descens

Ràpel de 45 metres (o dos ràpels curts) per la via normal (cara est). Anem a cercar les escales de Jacob i el camí de Sant Jeroni.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar