Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros 98 octans a la Magdalena Superior (Montserrat)

98 octans a la Magdalena Superior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

98 octans es troba a la Magdalena Superior i va ser oberta el 5/10/1985 per Guillem Arias, Manel Pedro “Gastón” i Esteve Fabra.  Es una via del tot recomanable, on podrem gaudir de roca excel·lent i la verticalitat dels 2 darrers llargs.

Quan la van obrir al 1985 ja es va considerar una via ben assegurada, però fa uns anys els mateixos oberturistes la van reequipar amb parabolts i van afegir encara més expansions, un criteri que s’ha repetit en altres vies de Gorros i que ha generat força polèmica.

Orientació

Nord

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni, i arribem fins la canal que separa la Magdalena Superior del Gorro Frigi. Pugem una mica per aquesta canal i de seguida arribem a peu de via.

Material

14 cintes

Descens

Ràpel de 45 metres (o dos ràpels curts) per la via normal (cara est). Anem a cercar les escales de Jacob i el camí de Sant Jeroni.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar