Inici ViesFrançaPirineu francès Ravier al Grand Quayrat (Pirineu francès)

Ravier al Grand Quayrat (Pirineu francès)

per jordi.ceballos@gmail.com

La cara Oest al Grand Quayrat (també coneguda com a via Ravier) és una magnífica escalada d’alta muntanya, que ens permet pujar a aquest cim de 3.060 metres. El tram inferior va ser obert per Jean i Pierre Ravier al 1955, mentre que el tram superior no va ser obert fins 11 anys més tard (al 1966), per Jean i Pierre Ravier, Paul Bonnenfant i Paul Bouchet.

Es tracta d’un itinerari d’aventura, equipat només amb alguns pitons, i on diverses reunions les haurem d’equipar. La via no és gaire mantinguda, però té diversos trams ben guapos i la roca és un granit d’adherència exquisida. Tot i que hem dubtat en algun punt, en general el recorregut ha estat fàcil de seguir gràcies a l’excel·lent ressenya de Bloc Empotrat

Orientació

Oest

Aproximació

A les Granges d’Astau prenem el GR fins al Lac d’Oô, i després seguim fins al Refugi d’Espingo, on hem dormit. Seguim el camí que va al Refugi de Portillon i, quan tenim la paret relativament a prop, deixem el camí principal i hi anem directes. La primera tirada fa un llarg flanqueig a esquerres que resulta exposat. Enlloc d’això, semblava perfectament factible haver començat uns metres a l’esquerra (per l’evident diedre a la vertical de la segona tirada), però no ho hem vist ressenyat.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetint del 0.4 al 2), fissurers i 3 bagues per a blocs. Opcionalment 3 pitons mitjans

Descens

Un cop al característic cim del Quayrat, baixem per la seva via normal, fàcil de seguir gràcies a les fites. Crestegem en direcció nord fins arribar a la bretxa que separa el Grand i el Petit Quayrat. Baixem amb compte una canal i després fem una llarguíssima diagonal cap a la nostra dreta.

Cordada

Marc Badia, Alex Presas i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc Empotrat


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar