Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Guillem Agulló al Gurugú (Sant Llorenç)

Guillem Agulló al Gurugú (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

Guillem Agulló va ser oberta al juny de 2021 per Sergi Villar, Montse Miñano i la col·laboració de Manel Fuertes i Ita Cabassa. La via està dedicada a Guillem Agulló, un jove valencià que es declarava antifeixista, antiracista i independentista.  En Guillem va ser assassinat el 11/04/1993 per Pedro José Cuevas, un membre d’extrema dreta que va confessar el crim. Tot i que després de l’apunyalament, els agressors van marxar cantant el ‘Cara al Sol’, els jutges incomprensiblement no van acceptar que es tractés d’un assassinat polític, sinó només una baralla juvenil, pel que l’assassí va acabar complint només 4 anys de presó.

Per si no fos suficient amb la mort del Guillem, des d’aleshores la seva família va ser assetjada per membres d’extrema dreta, que els feien pintades a casa seva, trucades a hores intempestives i amenaces de mort. Per aquests fets, en Guillem Agulló ha acabat sent un símbol de llibertat i lluita antifeixista.  Al 2020, TV3 va estrenar la pel·lícula “La mort de Guillem” (disponible online), i l’escriptora Núria Cadenes va publicar el llibre “Guillem“, on narren els fets. 

La via té una primera tirada ben guapa i una segona d’interessant, però després acaba sortint per on bonament pot, ja que la roca no dóna per més. L’itinerari té algun tram exposat i roca a controlar, només recomanable per a cordades avesades a Sant Llorenç.

Orientació

Est

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola. Quan arribem al Coll del Malpàs, prenem un corriol a mà dreta que després d’una llarga volta, ens acaba portant al vessant est del Gurugú.

Material

8 cintes, 2 bagues i un Totem groc

Descens

Un cop dalt del Gurugú, anem al Coll del Malpàs i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Les Altres Vies
Manel & Ita


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar