Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Anglada-Vergés a la Talaia Gran (Montserrat)

Anglada-Vergés a la Talaia Gran (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Vergès a la Talaia Gran va ser oberta el 26/11/1962 per Josep M. Anglada i Eli Vergés. Es tracta d’una via ben guapa, amb bon ambient i que va ser restaurada al 2017, però sembla que és una via que no es fa massa. La roca en general és bona, tot i que hi ha alguna llastra a controlar. En funció del nivell de la cordada, és probable que no calgui pitonar, però nosaltres hem pitonat alguns passos, especialment a la darrera tirada. 

La via ha estat escalada íntegrament en lliure. La segona tirada és 7a+ i la darrera 6c+

Orientació

Est. Lo ideal és anar-hi en entretemps, que a l’hivern és un lloc massa fred, i a l’estiu hi toca el sol de ple.

Aproximació

Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR cap a Can Maçana, i més endavant prenem el trencall fins al Coll de Migdia. Un cop al Coll, el camí descendeix i anem cap a Sant Jeroni, fins que trobem el trencall a mà esquerra que ens porta a la Talaia. Resseguim el vessant est de la Talaia fins que arribem a l’inici de la via.

Material

18 cintes, 3 bagues, friends fins al Camalot #3, fissurers i 5 pitons variats. Opcionalment repetir el 0.75 i 1

Descens

Acabem de pujar fins al cim i rapelem per la via normal (un primer ràpel de 35 m cap al nord, i un segon de 40 m cap a l’oest).

Cordada

Jordi Pina i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar