Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Grup a l’Esquirol (Sant Llorenç)

Grup a l’Esquirol (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Grup va ser oberta l’any 1964 per Josep Girbau, Josep Monistrol i Carles Olivella. El nom de la via és en referència a ‘Grup Alpí Sabadell’, ja que en aquell moment encara no havien constituït el nom definitiu de ‘Club Alpí Sabadell’ (CAS).

L’objectiu del CAS era integrar els escaladors de les diferents entitats excursionistes de Sabadell, ja que sovint escalaven plegats. Aquestes entitats eren les següents:

  • TIM (Agrupació Excursionista Terra i Mar)
  • CES (Centre Excursionista de Sabadell)
  • CEV (Centre Excursionista del Vallès)

Es podria dir que el CAS va ser l’embrió de la fusió d’aquestes 3 entitats excursionistes, un fet que finalment es va produïr l’any 1970 donant lloc a l’UES (Unió Excursionista de Sabadell).

La via ha estat reequipada amb parabolts i és molt poc obligada. Potser amb el pas de les cordades la roca s’anirà sanejant, però a hores d’ara és poc de fiar i no anima gaire a anar en lliure.

Orientació

Est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Pugem fins al collet del Cavall Bernat i després prenem un corriol planer cap a mà dreta fins arribar a l’Esquirol.

Material

15 cintes, un estrep i una xapa recuperable

Descens

Un ràpel de 25 m des del cim

Cordada

Sergi Villar i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar