Inici Llibres escanejats Llibre “Escalades al Parc Natural del Cadí” en PDF

Llibre “Escalades al Parc Natural del Cadí” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de Jaume Matas i de Rodés Edicions, compartim en format PDF el llibre “Escalades al Parc Natural del Cadí”, que va ser publicat l’any 1988, i que va ser la primera guia d’escalada del Cadí.

Anteriorment, només hi havia el llibre “Cerdanya” d’Agustí Jolís i Maria Antònia Simó, però era una guia principalment d’excursionisme. Als anys 80, en Jaume Matas es va decidir a fer una guia d’escalada del Cadí, que inclogués tant els itineraris de roca, neu i mixtes, i va haver de recopilar totes les ressenyes que hi havia disperses arreu.

Qui també va treballar molt en el llibre va ser en Carles Lalueza, va fer una tasca immensa dibuixant tots els croquis de les vies, així com la bonica panoràmica que acompanyava la guia, i que hem inclòs a la darrera pàgina del PDF.

La guia va ser publicada per Rodés Edicions, una editorial creada per Josep Maria Rodés (coautor de les guies de Roques, Parets i Agulles de Montserrat), on va publicar diversos llibres com “El primer de la cordada” (Roger Frison-Roche), “Escaladas en el Parque Nacional de Ordesa” (Santi Llop) i “Escalades al Montsec – Montrebei ” (Antonio G. Picazo).

La guia del Cadí va tenir molt bona acceptació però no es va fer una segona edició per la mort de l’editor Josep Maria Rodés l’any 1988.

Escalades al Parc Natural del Cadí

Descarregar PDF

Aprofito per agrair la col·laboració de Jaume Matas, Jordi Lalueza, Maria Rosa Cama, Miquel Sala i Amadeu Pagès.

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar