Inici ViesTarragonaTivissa Barbaroig al Morral de Pena-roja (Tivissa)

Barbaroig al Morral de Pena-roja (Tivissa)

per jordi.ceballos@gmail.com

Barbaroig va ser oberta l’any 1989 per Josep Enric Castellnou, i és una de les vies més assequibles del Morral de Pena-roja. El Morral és una paret modesta però que bé mereix una visita: es troba ubicada en un indret especialment tranquil, amb bona roca i on podem fer diverses vies per acabar completant una bona jornada d’escalada.

Barbaroig és una via plaquera, amb roca excel·lent i que es troba pràcticament equipada, tot i que algun friend pot anar bé puntualment. Per accedir a la primera reunió podem grimpar pel tram herbós de l’esquerra, o fer l’entrada directa que ha estat oberta posteriorment (al 2018). En ser una via ràpida, és ideal per combinar amb altres de la zona.

Orientació

Est

Aproximació

Sortim de Tivissa en direcció oest (cartell que indica Ermita de Sant Blai) fins arribar a un collet on aparquem (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol en direcció oest, i en uns 10 min arribem a peu de paret.

Material

8 cintes i opcionalment friends fins al Camalot #1.

Descens

Baixem caminant a la dreta per camí una mica indefinit fins enllaçar amb el camí d’aproximació.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Tivissarocks


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar