Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Restauració de la GESAM a la Trona del Drac (Sant Llorenç)

Restauració de la GESAM a la Trona del Drac (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GESAM a la Trona del Drac inicialment constava d’un únic llarg que supera la bola de la Trona, i va ser obert l’any 1962 per Delfí Feiner i Francesc Ullés amb l’objectiu de fer-la als cursets d’escalada del Centre Excursionista de Terrassa. Posteriorment, l’any 1969, Enric Renom i Francesc Alavedra van allargar la via amb 2 llargs addicionals començant des de baix de tot. Aquest primer llarg no l’hem escalat, la veritat que té pinta de ser molt exposat, no hi ha cap expansió en 40 metres i la roca és dubtosa…

El Jordi Cuevas em va comentar que la GESAM es trobava en un estat molt precari, i hem fet la restauració plegats. Al primer llarg no hi hem tocat res, ja que no sabem ben bé ni per on va.  Al segon llarg hem sanejat la roca i hem confirmat que el pitó es troba en perfecte estat (igualment just al costat es pot llaçar un bon merlet). I el darrer llarg és el que realment estava en un estat molt precari, hem canviat els cargols per bolts inox amb xapa petita de Kop de Gas, i hem deixat un parell de cargols com a record de l’equipament original.  

Respecte al primer llarg no podem opinar, però els altres dos són ben macos. En ser una via molt ràpida, podem aprofitar per combinar-la amb la Variant Filferro Petat, que va ser oberta al 2013 per Efrén Gaitán i Damià Vallvè. En aquest cas, de material cal portar un Camalot #2 i un #3, són només 10 metres de via, però el tram del diedre inicial val la pena.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Terrassa anem a Matadepera i aparquem a Can Robert, a la coordenada N 41º 37.976′ E 2º 00.200′ (enllaç a Google Maps). Prenem el camí en direcció a Can Pobla i remuntem per la Canal de l’Abella fins a la Cova del Drac.

Material

8 cintes, 1 baga per savina, 1 baga per merlet i un estrep. Opcionalment un Camalot #3

Descens

Desgrimpant per la via normal

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar