Inici ViesTarragonaTivissa Anglada-Brull a la Roca dels Cabells (Tivissa)

Anglada-Brull a la Roca dels Cabells (Tivissa)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Brull va ser oberta l’any 1973 per Josep M. Anglada i Adolf Brull, i va ser la primera via d’escalada a Tivissa.  Es la gran clàssica de la paret i ens ha semblat una via sorprenent! Anàvem amb la idea d’escalar una canal-xemeneia senzilleta i aviat hem vist que s’ha d’escalar i no regalen cap llarg. 

Tot i que el peu de via és molt vegetal, aviat desapareixen totes les herbes i ens trobem amb 3 llargs ben guapos, on la dificultat va en augment a mida que pugem. L’itinerari es troba força equipat amb pitons Melilla, però puntualment posarem algun friend. Al darrer llarg, cal passar la primera savina per sota i a l’esquerra (hi ha un pitó de via), nosaltres l’hem superat per la dreta i és més difícil.

El darrer llarg té un variant per la dreta (6b+) anomenada Fast Fredy que va ser oberta l’any 1991 per Josep Enric Castellnou.

Orientació

Nord

Aproximació

Passem per davant del Càmping de Tivissa i aparquem al final del Carrer de Foix. Seguim el corriol evident fins al coll de dalt de tot, i resseguim la base de la paret fins arribar a l’alçada de la via. El tram final l’hem trobat prou net, però unes petites tisores de podar poden ser útils.

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #3

Descens

Un cop dalt, anem en direcció oest i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos.  En companyia del Nandi i l’Armand.


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar