Inici ViesTarragonaTivissa Anglada-Brull a la Roca dels Cabells (Tivissa)

Anglada-Brull a la Roca dels Cabells (Tivissa)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Brull va ser oberta l’any 1973 per Josep M. Anglada i Adolf Brull, i va ser la primera via d’escalada a Tivissa.  Es la gran clàssica de la paret i ens ha semblat una via sorprenent! Anàvem amb la idea d’escalar una canal-xemeneia senzilleta i aviat hem vist que s’ha d’escalar i no regalen cap llarg. 

Tot i que el peu de via és molt vegetal, aviat desapareixen totes les herbes i ens trobem amb 3 llargs ben guapos, on la dificultat va en augment a mida que pugem. L’itinerari es troba força equipat amb pitons Melilla, però puntualment posarem algun friend. Al darrer llarg, cal passar la primera savina per sota i a l’esquerra (hi ha un pitó de via), nosaltres l’hem superat per la dreta i és més difícil.

El darrer llarg té un variant per la dreta (6b+) anomenada Fast Fredy que va ser oberta l’any 1991 per Josep Enric Castellnou.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Passem per davant del Càmping de Tivissa i aparquem al final del Carrer de Foix. Seguim el corriol evident fins al coll de dalt de tot, i resseguim la base de la paret fins arribar a l’alçada de la via. El tram final l’hem trobat prou net, però unes petites tisores de podar poden ser útils.

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #3

Descens

Un cop dalt, anem en direcció oest i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos.  En companyia del Nandi i l’Armand.


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar