Inici ViesBarcelonaSant LlorençEls Emprius El Petit Diedre a les Finestrelles (Sant Llorenç)

El Petit Diedre a les Finestrelles (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Petit Diedre a les Finestrelles va ser oberta sense expansions l’any 1978 per Manel Cajide, Andreu Ortega i Joan Riera. L’any següent, un grup de 9 escaladors dels Yayüs van escalar aquest mateix itinerari, pensant que no estava obert, i el van batejar com la via Dels Nou. En aquesta repetició van posar un burí al tram final de la via, que actualment encara hi és. 

Als primers metres, anys enrere hi havia una ferma savina que permetia superar el balmat inicial. Actualment d’aquesta savina només queda un branquilló sec, però hi ha una expansió que permet superar els primers metres amb un pas d’estreps. Al cim no hi ha cap savina que ens hagi inspirat confiança per rapelar, a l’apartat de descens hem descrit les opcions per baixar.

En acabar, hem aprofitat per escalar la via Normal a les Finestrelles, que transcorre per una curta xemeneia de IV grau. També és recomanable l’Aprenent, una via completament equipada amb spits, per un mur de roca excel·lent.

Orientació

Sud

Aproximació

Venint de Matadepera, passem pel Coll d’Estenalles i baixem fins al km 18, on podem aparcar a una petita esplanada (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol que va planejant fins al Collet del Llor, on prenem un trencall a l’esquerra (nord) fins arribar al Turó de Finestrelles.

Material

6 cintes llargues, friends fins al Camalot #3 i un estrep

Descens

Si hem escalat anteriorment la via del Túnel del Temps, lo ideal és haver deixat una cordada fixada i rapelar cap al vessant est.  En cas contrari, haurem de fer un espectacular salt a la següent agulla (millor encordats i amb bambes), on hi ha un arbre per rapelar.

Cordada

Manel Santiago i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar