Inici ViesBarcelonaSant LlorençEls Emprius El Túnel del Temps a les Finestrelles (Sant Llorenç)

El Túnel del Temps a les Finestrelles (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Túnel del Temps va ser obert el 27/9/2014 pels germans Albert i Oscar Masó, tot i que no es pot descartar que aquest petit itinerari hagués estat recorregut amb anterioritat. La via es troba desequipada i té la gràcia que travessa una curiosa foradada.

El primer llarg és només una grimpada que es pot fer perfectament sense corda, i el segon llarg supera una curta però interessant xemeneia. Al cim no hi ha cap savina que ens hagi inspirat confiança per rapelar, a l’apartat de descens hem descrit les diferents opcions per baixar.

Orientació

El primer llarg és oest, i el segon és est.

Aproximació

Venint de Matadepera, passem pel Coll d’Estenalles i baixem fins al km 18, on podem aparcar a una petita esplanada (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol que va planejant fins al Collet del Llor, on prenem un trencall a l’esquerra (nord) fins arribar al Turó de Finestrelles.

Material

4 cintes i friends del Camalot 0.5 al 3. Opcionalment un #4.

Descens

Una opció és saltar a la següent agulla, on hi ha un arbre per rapelar, però és un salt espectacular que fa força respecte i millor fer-lo amb bambes. Nosaltres teníem els peus molt freds perquè feia una rasca considerable, i a més anàvem només amb els peus de gat, així que la opció de saltar l’hem descartat ràpid.

Per estalviar-nos el salt, un cop el primer escalador ha arribat al cim, ha estat despenjat cap al vessant contrari (oest) per l’altre company que estava a la R1. I quan el segon escalador ha arribat al cim, ha rapelat cap a la R1 (vessant est) amb una corda que hem fixat a un arbre del vessant oest. Si volem escalar alguna altra via, llavors és bona idea deixar aquesta corda fixada una estona, i així tenim solucionada la baixada per després.

Cordada

Manel Santiago i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar