Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià JAM a la Paret del Temps (Vilanova de Meià)

JAM a la Paret del Temps (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

JAM va ser oberta al febrer de 1983 per Armand Ballart i Toni Garcia “Vikingo”. Es tracta d’una via oberta amb poques pretensions, més que res per explorar les possibilitats d’escalada a la Paret del Temps, on encara no hi havia cap itinerari. Tractant-se d’una primera incursió a la paret, van preferir escaquejar-se els sostres del pany superior, fent un llarg i estètic flanqueig a l’esquerra.

La via es troba molt poc equipada, només hi ha les reunions, un burí al segon llarg i un pitó al tercer. Els dos primers llargs són molt evidents, però cal parar atenció amb el tercer, ja que és força indefinit. El darrer llarg és un preciós flanqueig panoràmic on podrem gaudir d’un rocam de primera qualitat, tota una delícia!  Un cop a la darrera reunió, podríem sortir caminant per l’esquerra, o millor fer el darrer llarg de la Referèndum, que és de cinquè grau i està equipat amb bolts.

Només 4 mesos més tard, al juny de 1983, en Manel Solís i Jaume Masana van obrir la via “Del Chet”, que al tram inferior és molt semblant a la JAM, però en canvi a dalt sí que ataca l’arrogant línia de sostres.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de l’Ermita de Meià, i just després d’un dipòsit d’aigua dels Bombers prenem un trencall a la dreta. Seguim la pista tot recte uns 2 km i aparquem on la pista fa una corba pronunciada a la dreta (enllaç a Google Maps). Anem tot recte pel marge dret del camp conreat i, al arribar al final del camp, prenem un corriol a mà esquerra que va planejant fins arribar a la Cova de les Monges i a la seva dreta tenim la Paret del Temps.

Material

10 cintes, 2 bagues, friends fins al Camalot #3 (repetits fins al 0.5) i tricams

Descens

Caminant en direcció a la dreta.

Cordada

David Hita i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar