Inici ViesFrançaPirineu francès Clàssica al Mur de la Cascada (Gavarnie)

Clàssica al Mur de la Cascada (Gavarnie)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Clàssica al Mur de la Cascada, també coneguda com a via Passet, va ser oberta l’any 1887 per Célestin Passet, Jean Bazillac i Roger de Monts. Es una gran clàssica del Pirineu, ubicada al preciós Circ de Gavarnie i amb la curiositat que a un dels llargs cal travessar una petita cascada d’aigua (recomanable portar un impermeable). Després d’escalar la via i veient tot el mur de paret que encara hi ha per sobre, realment te n’adones de lo majestuós que és el Circ de Gavarnie!

Hi hem anat després de pluges recents i la paret regalimava aigua per tot arreu. Tot i així, el grau és assequible i la roca ofereix bones preses, de manera que fins i tot mullada es deixa fer prou bé. Les reunions estan equipades amb expansions però els llargs estan pràcticament nets.

Aquesta ascensió és la nº 27 de “Las 100 mejores ascensiones y excursiones” de Patrice de Bellefon, un excel·lent llibre on hi ha una bona selecció d’escalades pel Pirineu.  

Orientació

Nord. No toca el sol en tot el dia.

Aproximació

Aparquem a Gavarnie i prenem el camí ben marcat fins a la Gran Cascada, i l’aproximació fins a peu de via no té pèrdua. Es triga al voltant de 1h 30min. 

Material

8 cintes, friends fins al Camalot #3 i un impermeable.

Descens

Seguim les grades cap a la dreta fins enllaçar amb el camí de les Echelles (escales) de Sarradets, desgrimpem diversos trams de roca i acabem desfent el camí d’aproximació. Al llarg del descens hi ha diversos trams aeris, millor no baixar de nit.

Cordada

David Hita i Jordi Ceballos

Enllaços

Ressenyes de mig món (Joan Jover)


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar