Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenes Cosmos Factory al Trió est dels Pollegons (Montserrat)

Cosmos Factory al Trió est dels Pollegons (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Cosmos Factory es troba al Trió est dels Pollegons (conegut com a Pollegó est), i va ser oberta l’any 2011 per Josep Escofet, Isabel Notivoli, Jean Charles Peña i Paco Vargas. Es una via molt recomanable per gaudir d’un excel·lent conglomerat montserratí, on hi trobem principalment escalada en placa i alguns trams de diedres. Grau obligat de 6a/+.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Aparquem al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Agafem la pista direcció a Collbató uns 5 min, i prenem un corriol a l’esquerra  (hi ha uns troncs tallats per evitar el pas de cotxes) que puja muntanya amunt. Quan el camí es bifurca en dos, nosaltres hem d’anar cap a l’esquerra, que és la canal de l’Artiga Alta (a la dreta aniríem a la Ferrada de les Dames). La via es troba uns metres a l’esquerra de la Terra de Nòmades.

Material

15 cintes, tascons i friends fins al Camalot #0.75

Descens

  • Opció 1: Des de la savina on acaba la via, seguim crestejant uns 25 m, desgrimpem un ressalt i accedim a la instal·lació de ràpel de la via ‘Son de la llarga’, des d’on baixem amb 2 ràpels llargs (50+55).
  • Opció 2: També es pot baixar sense rapelar. Seguim un caminet marcat amb alguna fita, i acabem baixant per la canal de l’Artiga Alta, equipada amb algunes cordes i cadenes.

Cordada

Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar