Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Haus-Estrems a la Mòmia (Montserrat)

Haus-Estrems a la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Haus-Estrems va ser oberta el 28/07/1946 per Jordi Casasayas “Haus” i els germans Eugeni i Raimon Estrems. Feia molt temps que em rondava pel cap anar a fer-la, però les terrorífiques històries que escoltava m’acabaven treient les ganes. Però bé, ara sí que sentia que havia arribat el moment d’anar-hi i la he gaudit moltíssim.

La tirada clau és la segona, que és exposada, sobretot perquè la primera xapa està a Cuenca, però anant a poc a poc i renegant una mica, surt bé. Hi ha cordades que fins la primera xapa van tot per dins la xemeneia i això deu ser molt angoixant, millor sortir cap a fora. La resta de tirades són menys exigents i de manera molt més amable ens permeten gaudir d’aquesta fantàstica via.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de l’esquerra. Seguim pujant, prenem un corriol a la dreta cap a la Trompa de l’Elefant, la creuem, remuntem fins a la Mòmia i flanquegem uns metres a la dreta per arribar a peu de via.

Material

6 cintes i friends fins al Camalot #1. A la segona tirada millor que el primer pugi només amb les cintes i sense les bambes, tampoc es pot posar res més i a les estretors emprenya tot.

Descens

Baixant una mica en direcció nord-oest trobem un cable d’acer que ens porta a la instal·lació de ràpel. Fem un únic ràpel de 60 m fins al terra.

Cordada

Sandra Serra, Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar