Inici EscaladesSolsonèsOdèn Les Amoroses, Bèlit i Torre del Mig a Les Montserratines

Les Amoroses, Bèlit i Torre del Mig a Les Montserratines

per jordi.ceballos@gmail.com

Les Montserratines és una zona de conglomerat a la Mora Comdal (Odèn) que recorda molt a Montserrat. Ha estat un dia d’aquells en que estàs més estona caminant que escalant, però ha valgut la pena per gaudir de la bellesa i tranquilitat d’aquest poc conegut indret. Hem fet 3 vietes:

  • Estrella a Les Amoroses (d’Antonio G. Picazo): Una via molt curta per pujar al cim més carismàtic de la zona.
  • Normal al Bèlit d’Oliana (de Kildo Carreté i Falkner, any 1953): Sense ressenya. Quan l’Armand ha arribat a dalt ja ens ha avisat que fliparíem amb el ràpel…. I sí, la instal·lació de ràpel més acollonant que cap dels 4 hem vist mai… Va, qui baixa primer a veure si això aguanta? Evidentment l’Armand no s’ho ha rumiat 2 cops!
  • Hita-Picazo a la Torre del Mig (de David Hita i Antonio G. Picazo, any 2004): Una vieta ben equipada amb parabolts per acabar la jornada d’una manera agradable.

Regulacions:  Les vies no estan afectades per regulacions d’escalada

Aproximació:  Podem arribar a la Mora Comdal des d’Oliana o passant per Montpol. Hem aparcat a la coordenada N 42º 07.082′ E 001º 21.830′ (enllaç a Google Maps) i hem seguit el següent track de wikiloc (obrir enllaç)

Material:  10 cintes i friends fins al Cam #0.75

Cordada:  Armand Ballart, Josep Santasusana, Pau Tomé i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.