Inici ViesTarragonaLa Mussara Hércules Incuarteable a la Mussara

Hércules Incuarteable a la Mussara

per jordi.ceballos@gmail.com

La Hércules Incuarteable va ser oberta l’any 1988 per Armand Ballart, Jan Casas, Luis Alfonso “Luichy” i Pep Pascual, i és una de les grans clàssiques de La Mussara. L’origen del nom és ben curiós, ja que és la marca dels lavabos del refugi de Montral…

La via ens ha agradat, totes les tirades són contundents, amb les assegurances justes i roca excel·lent. La pega és que hi ha altres vies excessivament properes i és molt fàcil sortir-se de la via. Sort que portàvem la foto de l’Armand on es veu clarament el recorregut correcte de la via i ho hem pogut anar consultant per no errar el camí, però aquests dubtes ens han fet perdre força estona.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortim de Reus per la T-11 direcció Falset i de seguida prenem un trencall a la dreta que passa per Maspujols, l’Aleixar i Vilaplana. A la rotonda de Vilaplana prenem la T-704 direcció a Albiol, i fem tota la pujada fins a un collet on es pot aparcar a les 2 bandes de la carretera (enllaç a Google Maps).

A l’esquerra de la carretera prenem un GR direcció a les antenes, passem per una font i seguim un corriol que va recorrent tota la cinglera per baix. Primer arribem a la paret on es troba la Ferrada i la via El preu d’un somni, però continuem uns 10 minuts més. La via comença just a l’esquerra d’una balma, per un diedre molt dret equipat amb parabolts.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #0.75, fissurers, tricams i un estrep

Descens

Caminant

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar