Inici EscaladesTarragonaLa Mussara Hércules Incuarteable a la Mussara

Hércules Incuarteable a la Mussara

per admin

La Hércules Incuarteable va ser oberta l’any 1988 per Armand Ballart, Jan Casas, Luichy i Pep Pascual, i és una de les grans clàssiques de La Mussara. El nom és ben curiós, ja que és la marca dels lavabos del refugi de Montral…

La via ens ha agradat, totes les tirades són contundents, amb les assegurances justes, roca excel·lent i gens sobada. La pega és que hi ha altres vies excessivament properes i és molt fàcil sortir-se de la via. Sort que portàvem la foto de l’Armand on es veu clarament el recorregut correcte de la via i ho hem pogut anar consultant per no errar el camí, però aquests dubtes ens han fet perdre força estona.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Sortim de Reus per la T-11 direcció Falset i de seguida prenem un trencall a la dreta que passa per Maspujols, l’Aleixar i Vilaplana. A la rotonda de Vilaplana prenem la T-704 direcció a Albiol, i fem tota la pujada fins a un collet on es pot aparcar a les 2 bandes de la carretera (enllaç a Google Maps). A l’esquerra de la carretera prenem un GR direcció a les antenes, passem per una font i seguim un corriol que va recorrent tota la cinglera per baix. Primer arribem a la paret on es troba la Ferrata i la via El preu d’un somni, però hem de continuar uns 10 minuts més. La via comença just a l’esquerra d’una bauma, per un diedre molt dret equipat amb parabolts.

Material:  Friends fins al Cam #0.75, tascons, tricams, 12 cintes i un estrep

Descens:  Caminant

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar