Inici ViesTarragonaLa Mussara RIF a la Mussara

RIF a la Mussara

per jordi.ceballos@gmail.com

La RIF va ser oberta l’any 1988 per Cisco Gascó i Luis Alfonso “Luichy”.  La via ens ha encantat, és atlètica, mantinguda, la roca és excel·lent i hi ha diversos trams de fissura/bavareses molt guapos. Sense comptar reunions, només hi ha 4 expansions i 1 pitó en tota la via, però es protegeix bé amb flotants.  Compte a l’inici de la tercera tirada, el bloc que hi ha just després de la primera expansió es belluga, així que millor evitar-lo (tot i que és la presa més evident)

Orientació

Sud

Aproximació

Sortim de Reus per la T-11 direcció Falset i de seguida prenem un trencall a la dreta que passa per Maspujols, l’Aleixar i Vilaplana. A la rotonda de Vilaplana prenem la T-704 direcció a Albiol, i fem tota la pujada fins a un collet on es pot aparcar a les 2 bandes de la carretera (enllaç a Google Maps).

A l’esquerra de la carretera prenem un GR direcció a les antenes, passem per una font i seguim un corriol que va recorrent tota la cinglera per baix. Primer arribem a la paret on es troba la Ferrada i la via El preu d’un somni, però continuem almenys uns 10 minuts més, la via es troba poc abans d’arribar a l’esperó de la Hércules Incuarteable. Per accedir a la via, pugem un contrafort, per fer-ho passem per una canal amb un bloc característic encastat.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #2 (repetits fins al #0.75), joc complet de fissurers i estreps

Descens

Un únic ràpel de 55 m fins al terra.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc Empotrat


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar