Inici ViesLleidaAlt UrgellOliana Anglada-Cerdà-Roca al Rumbau (Oliana)

Anglada-Cerdà-Roca al Rumbau (Oliana)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Cerdà-Roca va ser oberta l’any 1968 per Josep M. Anglada, Joan Cerdà i Genís Roca. Es una via de la que no hi ha pràcticament res d’informació, només una ressenya de fa una pila d’anys, així que hem anat a investigar. La sorpresa ha estat trobar-nos amb que algú ha afegit una pila de parabolts (fins i tot en trams de III) on abans no hi havia absolutament res. Potser ha estat per desconeixement, ja que la darrera tirada no l’han parabolat i resulta que aquesta és l’única on hi ha material antic, amb el que podria ser que fins aquí no es van adonar que estaven trepitjant una via antiga.

Hem fet tota la via en lliure (V+/6a) excepte 2 passos d’Ae. De fet, sortiria tota en lliure, però a la darrera tirada hi ha un parell de metres on caldria sanejar la roca.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana anem direcció a l’Hostal del Boix, i just a la seva entrada prenem la pista a la dreta, que va avançant paral·lela al Roc del Rumbau i ens porta a l’Ermita de Castell-llebre on aparquem (enllaç a Google Maps).

Reculem per la pista i trobem un primer trencall a la dreta marcat amb fites que no hem d’agafar (acaba poc més amunt). Seguim una mica per la pista i prenem un segon camí marcat amb una fita, que puja per la gran canal arbrada. Es el mateix camí de la Sioux Connection només que, quan aquest s’acaba, seguim amunt cercant el pas més fàcil.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #0.75, fissurers, bagues/cordinos i 1 universal

Descens

Carenegem amunt fins al cim del Rumbau, després anem fins un collet, i prenem la pista fins a l’Ermita de Castell-llebre.

Cordada

Armand Ballart, Pau Tomé i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar