Inici ViesLleidaAlt UrgellOliana Bàlsam de Tigre a la Paret Bucòlica (Esplovins)

Bàlsam de Tigre a la Paret Bucòlica (Esplovins)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Bàlsam de Tigre va ser oberta al setembre de 1995 per Franc Garcia i Ramon Rubio. El nom de la via és un ungüent medicinal que té el seu origen en la medicina tradicional xinesa, el van començar a comercialitzar l’any 1909 a Birmània, i amb els anys s’ha acabat fent molt popular arreu per tractar els dolors musculars i articulars, congestió, mal de cap, etc.

Aquesta via és una de les grans clàssiques de la Paret Bucòlica juntament amb la Terra de Dinosaures. La roca és excel·lent, les reunions comodíssimes i la via està equipada amb molt bon criteri. En conjunt és un itinerari totalment recomanable, on els passos més difícils no són obligats.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana prenem la C-14 i anem avançant fins a l’alçada de l’antic pàrquing de la Ferrada Regina. Un cop allà, creuem 2 túnels, i just abans d’entrar al tercer, sortim a la dreta per la carretera de servei i aparquem a una esplanada evident que hi ha just davant la paret (enllaç a Google Maps).

Reculem uns metres i pugem per una canal evident que ens permet arribar fàcilment a peu de via. Una altra opció és caminar per la carretera fins que arribem al final de la part dreta de la Paret Bucòlica, on comença un camí que va recorrent tota la base de la paret de dreta a esquerra. La via es troba just a l’esquerra de la clàssica Terra de Dinosaures.

Material

12 cintes. Opcionalment Totems negre-blau, Camalot #1 i un estrep

Descens

Baixem caminant. Sempre en direcció a l’esquerra (oest), prenem un corriol (fites), després seguim una bonica feixa penjada que va perdent alçada fins arribar a una canal/tartera que baixa força directa fins enllaçar amb el camí d’aproximació.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar