Inici ViesLleidaAlt UrgellOliana Apatxe Rebel a la Paret Bucòlica (Oliana)

Apatxe Rebel a la Paret Bucòlica (Oliana)

per jordi.ceballos@gmail.com

Apatxe Rebel va ser oberta el 17/4/2023 després de diversos atacs per Joan Vidal “Indi” en solitari i és la darrera via de moda a la Paret Bucòlica. L’itinerari està molt ben trobat, la roca és excel·lent i la via es troba generosament equipada amb parabolts, un còctel perfecte per a que sigui molt concorreguda.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana prenem la C-14 i anem avançant fins a l’alçada de l’antic pàrquing de la Ferrada Regina. Un cop allà, creuem 2 túnels, i just abans d’entrar al tercer, sortim a la dreta per la carretera de servei i aparquem a una esplanada evident que hi ha just davant la paret (enllaç a Google Maps).

Reculem uns metres i pugem per una canal evident que ens permet arribar fàcilment a peu de via. Una altra opció és caminar per la carretera fins que arribem al final de la part dreta de la Paret Bucòlica, on comença un camí que va recorrent tota la base de la paret de dreta a esquerra. La via es troba uns metres a la dreta de la clàssica Terra de Dinosaures.

Material

12 cintes. Estrep opcional

Descens

Baixem caminant. Sempre en direcció a l’esquerra (oest), prenem un corriol (fites), després seguim una bonica feixa penjada que va perdent alçada fins arribar a una canal/tartera que baixa força directa fins enllaçar amb el camí d’aproximació.

Cordada

Lluís Parcerisa i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar